Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

In de voetsporen van de Romeinen...

Heerlen, januari 2008 ­ Last van voetbeschadigingen? X-Socks komt met ideale sokken, helemaal voor diabetici. Onlangs is uit een proefschrift van Sportarts Stephan Praet geconcludeerd dat wandelen als bestrijding van diabetes type 2 net zo goed helpt als programma's voor medische fitness. Wie tijdens het wandelen ook nog de X-Sock Silver NODOR® draagt, ontdekt de wereld van happy feet! In deze speciale sokken is zilver verwerkt, dat al sinds de Romeinse tijd een genezende en desinfecterende werking heeft. Zowel voor wandelsokken als sokken met zilver ben je bij X-Socks aan het goede adres.

'Zilvermijn' aan de voeten
Al sinds de tijd van de Romeinen is bekend dat zilver een genezende en desinfecterende werking heeft. Als gevolg van beschadiging van de zenuwuiteinden, neuropathie genoemd, leiden mensen met diabetes vaak aan voetbeschadigingen. Hierdoor kunnen wondinfecties ontstaan. Door de beschadiging van de zenuwuiteinden is de waarneming van pijn echter verminderd, waardoor letsel of wondjes niet of slecht worden waargenomen. Door een aantal modellen van X-Socks is Silver NODOR® verweven. Silver NODOR® heeft een polyamide kern en een oppervlakte van 99 % puur zilver. De speciale manier waarop Silver NODOR® in de sok is verwerkt zorgt niet alleen voor extra elasticiteit, maar zorgt er ook voor dat altijd minimaal 80% van de voetzool in aanraking komt met het pure zilver. De zilver-ionen in het Silver NODOR® gaan een reactie aan met de bacteriën en schimmels in je sok. De ionen binden zich aan de bacteriën en schimmels en verstoren daar het RNA en DNA, waardoor deze zich niet meer kunnen delen en na korte tijd afsterven. Hierdoor worden de kleinste wondjes gedesinfecteerd en worden infecties vermeden. X-Socks heeft sokken met een zilveren voetbed om onder andere te gebruiken tijdens het fietsen, wandelen, skiën en rennen.

Wandelen met X-Socks
De Airforce 1 van X-Socks is een sok met een zilveren voetbed die uitermate geschikt is om te gebruiken tijdens het wandelen. De elastische X-Cross® bandage zorgt ervoor dat de gevoelige spieren, botten en pezen rond de enkel perfect worden ondersteund. Het AirConditioning® Channel zorgt ervoor dat de voeten voldoende geventileerd worden. Daarnaast heeft het zilveren voetbed een desinfecterende werking. Ook heeft X-Socks een aantal sokken zonder zilveren voetbed die geschikt zijn om te gebruiken tijdens het wandelen. Dit zijn onder andere de X-Socks Powerwalking en de X-Socks Nordic Walking. Zie ook www.x-socks.nl.

X-Socks is het uiterst functionele sportmerk van het Zwitserse X-Technology. De Zwitsers, die ook telkens weer op wetenschappelijke basis presteren en tegelijkertijd op het gebied van materiaalonderzoek actief zijn, beloven hun klanten steeds exclusieve producten, die door hun echte innovaties en door hun bijzondere kenmerken overtuigd zijn. Kenmerkend voor de X-Socks is het temperatuurverloop bij de sokken die vergelijkbaar is met dat bij blote voeten. Dankzij het AirConditioningChannel kan de warmte snel naar de oppervlakte en naar buiten worden afgevoerd. Bij iedere pas wordt niet alleen warme, vochtige lucht afgevoerd maar er stroomt ook droge, verse lucht de schoen weer in. www.x-socks.nl.



Ingezonden persbericht