Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda 28/1

BREDA, 28 januari 2008

Inbreker dankzij signalement benadeelde snel aangehouden

BREDA: De politie heeft zondagmorgen op het Stationsplein een 38-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van een inbraak in een woning eerder die ochtend op de Nieuwstraat. De verdachte werd mede op basis van het signalement dat een van de bewoners had gegeven, gearresteerd.

Een 23-jarige Bredase die in een pand aan de Nieuwstraat woont, verklaarde dat zij zondagmorgen omstreeks 07.30 uur in haar woning geconfronteerd werd met een inbreker. Ze schrok wakker omdat de slaapkamerdeur geopend werd. Ze zag dat er een hand via de opening van de deur gestoken werd. Ze ging uit bed en zag op de eerste verdieping een man staat. De indringer ging er daarna vandoor. De vrouw wekte de andere bewoners. Er bleek een mountainbike die op de begane grond stond, gestolen te zijn. Ook had de dief een laptop, een X box een mobiele telefoon gestolen. De politie heeft daarop aan de hand van het signalement van de dader een verder onderzoek ingesteld. De mountainbike werd teruggevonden bij de opvang aan de Slingerweg. De inbreker werd omstreeks 10.00 uur mede dankzij alert NS-personeel op het Stationsplein aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt incident Brabantplein

BREDA: De politie van het team Zuid Oost is met een onderzoek gestart naar aanleiding van een incident dat vannacht omstreeks 01.30 uur heeft plaats gevonden op het Brabantplein. De politie kreeg rond dat tijdstip een melding van een vechtpartij bij een café waar mogelijk ook iemand gestoken zou zijn.

Ter plaatse zagen de agenten een groep mensen buiten staan. Er was één persoon die er gehavend uit zag, hij had een bloedende hoofdwond. Volgens omstanders was er in het café ruzie ontstaan tussen een nog onbekende bezoeker en het slachtoffer omdat die teveel gedronken had en lastig was. Het slachtoffer, een 34-jarige Bredanaar, werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij heeft ook een oppervlakkige buikwond waarvan niet zeker is dat het een steekwond is. De politie arresteerde ter plaatse een 28-jarige Bredanaar. Hij is echter weer vrijgelaten omdat hij niet betrokken lijkt te zijn geweest bij de vechtpartij die buiten plaats vond en waarbij het slachtoffer kennelijk gewond is geraakt.

Rijden tijdens rijontzegging

BREDA: De politie heeft vannacht op aanwijzing van de Koninklijke Marechaussee op de parkeerplaats Hazeldonk (inkomend) langs de A-16 een 23-jarige Rotterdammer aangehouden terzake het rijden tijdens een rijontzegging.

De man viel een eenheid van de Koninklijke Marechaussee op omdat hij met zijn auto vanaf een parkeerplaats van Mc Donalds een tankstation opreed, op een wijze die niet is toegestaan. Tijdens de controle gaf hij een valse naam op. Hij bleek wel een paspoort bij zich te hebben. Bij navraag van deze gegevens bleek dat de rijbevoegdheid van de man ontzegd was vanwege een veroordeling ter zake rijden onder invloed.

Bredanaar verdacht van mishandeling en bedreiging ex-vriendin

BREDA: Een hulpofficier van justitie heeft zondagavond een 35-jarige Bredanaar in verzekering gesteld, Hij wordt verdacht van het bedreigen en mishandelen van zijn 40-jarige Bredase ex-vriendin. Het incident gebeurde gisteravond omstreeks 18.45 voor de woning van de verdachte in de wijk Heusdenhout. Hij werd gisteravond omstreeks 23.45 uur aangehouden op de Tramsingel.

Het slachtoffer verklaart dat zij nog steeds contact heeft met haar ex-vriend. Er waren problemen die zij gisteravond wilde uit praten. Zij was daarom naar zijn woning gereden. Op de parkeerplaats voor zijn woning wachtte haar ex-vriend in zijn auto. Er ontstond ruzie waarbij hij haar aan haar jas en haren trok. Ook sloeg hij haar met gebalde vuist tegen haar linkerkaak. Tevens bedreigde hij haar. Het slachtoffer reed daarna naar het bureau aan Chasséveld waar zij melding deed.

Politie onderzoekt burn out met auto

BREDA: De politie heeft zondagavond omstreeks 20.00 uur op de Heksendans een 20-jarige Bredanaar aangehouden omdat met zijn auto gecrost was en een zogenaamde burnout veroorzaakt was (handrem erop en draaien maar). De eigenaar van de auto weigerde bekend te maken wie de bestuurder was geweest. Agenten hoorden tijdens hun surveillance rondom winkelcentrum Heksenwiel een harde klap. Zij zagen in de Heksendans op de parkeerplaats een hevige rookontwikkeling die van een auto kwam die op het middenpad stond. De rook steeg boven het flatgebouw uit. Aan de bandensporen was te zien dat men een aantal burnouts had gemaakt. Ook de stank van de koppelingsplaten was niet om te harden. In de auto zaten meerdere jongens die uitstapten op het moment dat de agenten arriveerden. De eigenaar van de auto werd aangehouden. Hij heeft aangezegd gekregen om binnen 2 x 24 uur de bestuurder bekend te maken. Ook krijgt hij een bekeuring vanwege het feit dat de APK-keuring vervallen was.

Politie pakt jeugdige vandaaltjes op

BREDA: De politie heeft zondagmiddag op de Abdijstraat twee 15-jarige jongens uit Breda aangehouden die kort daarvoor op met een steen een ruit van een kantoorpand aan de Vaartbossen hadden ingegooid. Het gaat om een ruit van de ontvangstruimte aan de achterzijde van het pand. De vernieling werd in 1^e instantie gemeld als inbraak. Dankzij het signalement dat de melder van de daders gaf, konden de verdachten worden aangehouden. Een van de jongens gaf de vernieling toe. Hij wilde stoer zijn.

Politie onderzoekt inbraak drogisterij

ETTEN-LEUR: Vannacht is omstreeks 02.30 uur ingebroken in een drogisterij aan het Hof van den Houte. Het gaat vermoedelijk om vier daders die gevlucht zijn op twee scooters. De inbrekers hadden aan de voorzijde een grote ruit van de toegangsdeur ingeslagen. Er zijn sigaretten en parfums gestolen. De daders zijn gevlucht volgens een getuige in de richting van de Grauwe Polder. Er is een aangifte van de gedupeerde winkelier opgenomen.

Politie op zoek naar eigenaar Deense Dog

BREDA: De politie is samen met een hondenwachter van de Gemeente Breda op zoek naar de eigenaar van een vermoedelijk Deense dog die zaterdagmiddag omstreeks 12.15 uur, nabij de hoek van de Ginnekenstraat / Houtmarktpassage een boerenfox hondje van een 68-jarige Bredanaar gebeten heeft. Het driejarige hondje liep daarbij forse inwendige verwondingen op. Een dierenarts besloot het dier in te laten slapen. De eigenaar van hondje heeft dezelfde dag nog melding gemaakt van het incident bij de politie. De eigenaar van de Deense dog is vooralsnog onbekend gebleven.

De 68-jarige Bredanaar vertelde dat hij ter hoogte van een snackbar een frietje zat te eten in zijn scootmobiel. Zijn hondje zat aangelijnd tussen zijn benen in de scootmobiel. Op enige moment pakte een grote grijze hond zijn boerenfox bij de borstkas en liet deze niet meer los. De grote hond begon te schudden met zijn kop. De eigenaar van deze hond had kennelijk geen controle meer over zijn beest. Uiteindelijk liet de grote hond het andere hondje weer los. Aanvankelijk leken de verwondingen mee te vallen, maar bij dierenarts bleek dat het hondje niet meer te redden was.

De politie heeft aan een hondenwachter van de gemeente gevraagd een nader onderzoek naar de eigenaar in te stellen. Mensen die meer informatie hebben over de eigenaar van deze hond worden verzocht contact op te nemen via 0900-8888. De hondenwachter kan dan bemiddelen tussen beide eigenaren over een schadeloosstelling. Ook kan hij bekijken of er eerdere meldingen zijn over deze hond en of er wellicht een aanlijn- of muilkorfgebod moet worden afgegeven. Een strafrechterlijk onderzoek zal alleen worden gestart wanneer er sprake is van opzet, m.a.w. wanneer de eigenaar de hond bijvoorbeeld ophitst heeft.

Bredase zaken in Opsporing Verzocht

BREDA: Het AVRO programma Opsporing Verzocht dat morgenavond op Nederland 1 wordt uitgezonden, besteedt aandacht aan een schietincident dat in Breda op zondag 9 december 2007 plaats vond. In de Columbusstraat raakte daarbij een man zwaar gewond. Ook laat het programma beelden zien van een poging tot een ramkraak op een juwelierszaak in Breda. De herhaling van het programma staat gepland op woensdagmiddag om 13.20 uur op Nederland 2.

Auteur: Willem van Hooijdonk