Time : 15:28:33
Date : 28 January 2008
Sender Name: Xervicepoint

Woutim investeert 200.000 ¤ in nieuwe productlijn. Dryvit gevelbekledingssysteem markt van 100.000m² per jaar in Benelux
+ Frankrijk.
Woutim lanceert elastisch gevelbekledingssysteem met 10 jaar waarborg op de Benelux markt + Frankrijk. Als lancering zet Woutim het eigen bedrijfsgebouw in een volledig nieuw kleedje. De waarborg van dit schildersbedrijf is uniek : normaal geldt op schilderwerk slechts 1 jaar waarborg.

Bij Woutim kan men niet alleen terecht voor binnen- en buitenschilderwerk maar ook voor behang en vloerbekledingen. Het nieuwe product, Dryvit, is een sierpleisterproduct voor gevels. Woutim brengt dit product op de markt i.s.m. de fabrikant, Dryvit Systems. De behandeling van het eigenbedrijfsgebouw en de uitrusting van 5 ploegen zijn als visitekaartje en verzekering van werkgelegenheid goed voor een investering van 200.000 ¤.

De unieke eigenschappen van het product zijn de volgende : zeer grote mechanische weerstand, 10 jaar gegarandeerd elastisch en plooibaar, thermisch flexibel, kleurvast, naadloos, mos en algenwerend. Deze bijzondere kenmerken dankt Dryvit aan de combinatie van een bijzondere gekleurde coating met kwartskorrels die tot in de kern gekleurd zijn, in tegenstelling tot een klassieke sierpleisters die bestaan uit grijzige korrels gecombineerd met een geverfd cementachtig bindmiddel dat zeer breekbaar is. De bijzondere eigenschappen van Dryvit maken het zelfs toepasbaar in vochtige tot natte omgevingen, op vlak stalen ondergrond, glas, oude stenen, Hebel wandelementen etc., oppervlaktes waar klassieke
buitenafwerkingspleisters nauwelijks bruikbaar zijn. Het procédé van Dryvit laat toe dat de klant werkelijk kan kiezen uit het kleurenpallet van de regenboog daar waar klassieke pleisters slechts leverbaar zijn in een beperkt aantal kleuren. De mechanische sterkte van het product is indrukwekkend : wie met een munstuk hard over een met Dryvit bewerkte muur wrijt, zal uiteindelijk het muntstuk verpulveren zonder krassen of enige andere schade aan de muur aan te brengen. Het product is ook zeer vandalisme bestendig.

Woutim, houder van de VCA en ISO 9001 attesten, werd opgericht door Dhr. Peter Timmers en is een bedrijf dat zich kenmerkt met een familietraditie van vader op zoon. Woutim is bekend als aannemer van grote schilderwerken. Zo werden de Kinepolisbioscopen, diverse rust- en verzorgingstehuizen, parkings o.a. van Q-Park, kantoren o.a. ministerie van financiën, gevelwerken, utiliteitsgebouwen en villa's fraai afwerkt door Woutim. Rechtstreeks stelt Woutim 45 mensen te werk. Via onderaannemers zijn nog eens 45 mensen actief bij Woutim.

Meer informatie
Woutim, Nijverheidsstraat 7, 3990 Peer
Tel. +32 (0) 11 61 08 08 (algemeen)
Fax +32 (0) 11 61 08 09 (algemeen)
website : www.woutim.be
Contactpersoon
Mario Timmers