Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 28/01

TILBURG, 28 januari 2008

Politie haalt dronken automobilist van de weg

TILBURG De politie heeft vanmorgen even na 05.00 uur op het Pater van den Elsenplein een 38-jarige tilburgse automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Het rijgedrag van de man was aanleiding voor de politie hem te controleren. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat hij teveel gedronken had. Op het bureau bleek dat hij 510 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht hij, voorzien van een rijverbod van 5 uren het bureau verlaten. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie betrapt automobilist met anderhalve kilo hennep

TILBURG De politie heeft vannacht rond 01.30 uur in de Willem II straat een 36-jarige Tilburgse automobilist aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. De politie zag de man rijden in de Willem II Straat. Tijdens controle roken de agenten een sterke hennepgeur. Tijdens het daarop volgende onderzoek trof de politie in de auto twee zakken met daarin anderhalve kilo aan henneptoppen aan.

Tilburger op stap met keukenmes

TILBURG De politie heeft gisteravond tegen 22.00 uur in een horecagelegenheid aan de Spoorlaan een 40-jarige Tilburger aangehouden voor het overtreden van de wapenwet. De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, toonde het personeel van het etablissement een keukenmes nadat hem geen alcohol meer werd geschonken. Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in en troffen in de kleding van de man het keukenmes aan.

Politie arresteert Tilburger na diefstal uit woning

TILBURG De politie heeft gistermiddag rond 16.45 uur op het politiebureau aan de Ringbaan Zuid een 18-jarige Tilburger buiten heterdaad aangehouden. Hij wordt ervan verdacht vanmorgen rond 05.45 uur een diefstal te hebben gepleegd in een woning aan de Besterdring. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

De verdachte, die vanmorgen bij de 21-jarige bewoner op visite was zag op het moment dat de bewoner afgeleid kans een laptop te pakken waarna hij de woning uitvluchtte. De politie werd geïnformeerd en stelde een onderzoek in. De verdachte legde op het bureau een bekennende verklaring af.

Politie houdt Tilburger aan voor mishandeling

TILBURG De politie heeft gistermiddag rond de klok van 15.00 uur in de ijssporthal aan de Stappegoorweg een 44-jarige Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van het mishandelen van een 41-jarige beveiligingsmedewerker.

De beveiligingsmedewerker kreeg met de zoon van de verdachte een woordenwisseling over een toegangspas. De verdachte nam het op voor zijn zoon. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte de beveiligingsmedewerker sloeg en duwde. Op het bureau legde de man een ontkennende verklaring af.

Verkeersongeval verraadt het rijden zonder rijbewijs

TILBURG De politie heeft gistermiddag om 12.00 uur in de Voltstraat een 19-jarige automobilist uit Rijkevorsel aangehouden voor het niet in het bezit hebben van een geldig rijbewijs. De politie stelde een controle in nadat de man betrokken was bij een verkeersongeval. De 19-jarige automobilist reed vanuit de richting van het centrum in de richting van de Voltstraat. Daar verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een geparkeerd staande auto. Door de klap werd de geparkeerde auto uit het parkeervak geduwd. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Auteur: Desiree Brabers