NOVA

28-01-2008

Koningin
Zijn partij is van oudsher erg oranjegezind, maar volgens SGP-leider Bas van der Vlies doet de koningin toch regelmatig dingen die de SGP betreurt. Zo vindt hij dat de koningin zich aan de zondagsrust moet houden en betreurt hij de steun van Beatrix aan de verdere eenwording van Europa en aan Roze Zaterdag. Van der Vlies doet zijn uitspraken vanavond op de tv-zender Het Gesprek.

De echte man
Mannelijkheid is uit. En dat is de schuld van de vrouwen. Dat beweert filosoof Harvey Mansfield. Hij houdt een pleidooi voor de terugkeer van borsthaar en daadkracht. Vrouwen moeten vooral winkelen en mannen niet lastigvallen met het huishouden. In NOVA het pleidooi van Mansfield voor eerherstel van de mannelijkheid.

Moslimbruiden
De meeste Turkse en Marokkaanse mannen in Nederland trouwen met een vrouw van dezelfde afkomst. Maar ze ontmoeten die meestal niet meer in Turkije of Marokko, maar hier in Nederland. Via een nieuwe markt van Nederlandse moslimbruiden.

Kennedy's
Senator Edward Kennedy en zijn nicht Caroline
betuigen openlijk hun steun aan de Democratische presidentskandidaat Barack Obama. Met de steun van de Kennedy's moet Obama meer blanke Democratische kiezers kunnen trekken.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)

Obama massaal gesteund door zwarte bevolking

Wat is het geheim van de Arnhemse mode?


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht