Gemeente Venlo


Huisvesting en inburgering generaal pardon

28-1-2008

Venlose asielzoekers die onder de generaal-pardonregeling vallen, worden morgen in het AZC aan de Weselsweweg door alle betrokken instanties gezamenlijk voorgelicht over hun inburgering en hun toekomstige huisvesting. Het gaat om onder meer de Venlose woningcorporaties (verantwoordelijk voor huisvesting), de gemeente (inburgering) en het CWI (werk en inkomen).

De Venlose wethouder Jan Lamers (Welzijn & Zorg) is zeer te spreken over de gezamenlijke aanpak. Voor de integratie van deze groep mensen is het van groot belang woningvraag en aanbod goed op elkaar te laten aansluiten. We gaan hen daarom niet alleen gezamenlijk informeren, er komt ook een centraal meldpunt dat een en ander gaat coördineren. De belangstelling voor de bijeenkomst is groot. Tweederde van de Venlose AZC-bewoners heeft zich al aangemeld.
Venlo loopt voorop bij de uitvoering van het generaal pardon dat vorig jaar door de Tweede Kamer werd aangenomen. De gemeente Venlo stelde vervolgens met alle lokale partners een intentieverklaring, als basis voor een slagvaardige en soepele uitvoering van de regeling. Lamers: Het debat over het generaal pardon heeft lang genoeg geduurd, nu het er eenmaal is moeten deze mensen zo snel mogelijk worden geholpen.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:

Rik van Druten
Adviseur bestuurlijke communicatie
tel. 077-359 6225
mobiel 06-14412746