Connexxion


Hermes wint concessie SRE

Het SRE maakte vandaag bekend dat Hermes de openbare aanbesteding van de concessie voor het openbaar vervoer in het SRE heeft gewonnen. De concessie geldt voor een periode van maximaal acht jaar en gaat in op 14 december 2008.

"Deze winst in het SRE laat zien dat Hermes bouwt aan een gezonde toekomst en is een bewijs voor de veerkracht en vechtlust van het hele bedrijf. Het laat iedereen zien dat we ons gezamenlijk en volledig blijven inzetten voor de toekomst van ons bedrijf.", aldus Hein op den Camp, algemeen directeur van Hermes Groep NV.Â

Hermes is natuurlijk ontzettend blij met deze uitkomst. Het aanbod in de offerte van Hermes blijkt het beste aan te sluiten bij de visie en doelstellingen van het SRE om de reiziger nog meer comfort, gemak en kwaliteit te bieden. Na het eerdere verlies van Limburg en de gang van zaken rondom de aanbestedingen in Brabant, laat de organisatie zien meer dan ooit in staat te zijn om kwaliteit te leveren binnen het openbaar vervoer.

De concessie SRE

De concessie betreft het openbaar vervoer in de 21 gemeenten die samenwerken in het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE). Hierdoor ontstaat er een groot eenduidig lijnennet voor het gehele SRE en is er duidelijkheid en gemak voor de reiziger. Daardoor is een flinke groei van het aantal reizigers mogelijk. De totale omzet van de concessie bedraagt circa 40 miljoen euro per jaar en biedt werk aan ongeveer 500 werknemers.
Het vervoer in het SRE is nu verdeeld in drie concessies, het Stadsagglomeratienet Eindhoven, de Peel en de Kempen. Deze laatste is nu nog in handen van BBA/Veolia Transport. Met ingang van 14 december 2008 worden deze concessies samengevoegd tot de concessie SRE.

Persbericht Hermes, 28 januari 2008

Innovatie

* OV-bedrijven werken met vertrouwen aan gedegen en solide invoering OV-chipkaart

* Op dit moment geen direct risico voor OV-chipkaart
* OV-bedrijven verheugd over helderheid Cbp-rapport