SGP


28 - 01 - 08 | De zegen van de zondagâ¦.

âDe zondag is een zegen. Het mooiste van die dag is de verkondiging van de Boodschap van Wet en Evangelie, en de regering zou er veel aan gelegen moeten zijn om ruimte te maken voor dat heilzame Woord. Meer rust op die dag zou bovendien een verademing zijn voor alle Nederlanders om zo in de komende (werk)week weer een frisse start te kunnen maken. Een onvergelijkbare dag. Van harte aanbevolen!â

Deze tekst uit het verkiezingsprogramma van de SGP drukt in het kort uit hoe de SGP de zondag ziet: als een weldadige rustdag. We bevelen die bij iedereen van harte aan, of hij/zij nu koningin is of klusjesman. De SGP heeft dit standpunt meer dan eens verwoord in de Tweede Kamer en de regering daarop aangesproken. Wat partijleider Van der Vlies daarover heeft gezegd in Het Gesprek is daar helemaal mee in lijn.

De ophef over de ene uitspraak in een gesprek van een half uur is overigens typisch Haags. Als de SGP dit punt echt politiek had willen agenderen, hadden we het staatsrechtelijk juiste adres echt wel weten te vinden, namelijk Binnenhof 20 - het torentje van de minister-president.

De zegen van de zondagâ¦.