Politie Hollands Midden Politie vordert twaalf rijbewijzen in bij alcoholcontroles

De politie heeft het afgelopen weekend twaalf rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Opvallend daarbij is dat in vijf gevallen sprake was van het rijden van schade. Bij de ademanalyse werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Lisse controleerde de agenten zaterdag 26 januari rond 03.30 uur op de Brahmsstraat een 20 jarige beginnend bestuurder uit Lisse. De ademtest gaf van deze automobilist aan dat er vermoedelijk sprake was van drankgebruik. De ademanalyse gaf uitsluitsel; 660 ug/l.

In Katwijk was het zaterdag 26 januari twee keer raak op de Biltlaan. Rond 03.30 uur vloog een 21 jarige beginnend bestuurder uit Katwijk met zijn auto uit de bocht op de rotonde Biltlaan met de Industrieweg. De uitslag van zijn daarna uitgevoerde ademanalyse was 625 ug/l. Die avond rond 20.25 uur reed een 21 jarige beginnend bestuurder uit Katwijk zich met zijn auto vast op betonblokken bij een kruising aan de Biltlaan met de Krom. Zijn ademanalyse kwam uit op 810 ug/l.

In Leiden was het vier keer raak. Op vrijdag 25 januari rond 23.30 uur werd op de Hoge Rijndijk een 53 jarige automobiliste uit Leiden gecontroleerd. De uitslag van haar ademanalyse was 610 ug/l. Nog diezelfde avond rond 23.00 uur werd een 26 jarige automobilist uit Valkenburg voor de 5e keer betrapt op het rijden onder invloed. Eerdere zaken van hem waren in 2007 (september 540 ug/l, oktober 320 ug/l, en 120 ug/l en november 210 ug/l.). Dit keer kwam hij tot 330 ug/l.

Op zaterdag 26 januari rond 05.50 uur controleerde de politie een 22 jarige beginnend bestuurder uit Rotterdam. Hij had met zijn auto de brugleuning van de Lammerbrug geraakt en schade veroorzaakt. Daarna was hij doorgereden. Een oliespoor leidde de agenten naar de auto. De man zelf werd op de Rooseveltstraat aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 645 ug/l. Die avond controleerden agenten rond 23.10 uur op de Voorschoterweg een 29 jarige man op zijn snorfiets. Zijn ademtest wees op drankgebruik. De ademanalyse bewees dit. De uitslag was 680 ug/l.

In Rijpwetering werd maandag 28 januari rond 02.55 uur op de Veenderdijk een 24 jarige automobilist uit Roelofarendsveen aangehouden. Als beginnend bestuurder kwam hij bij zijn ademanalyse tot 540 ug/l. Dit was niet voor de eerste keer voor hem. In 2005 kwam hij tot 805 ug/l. en in 2007 tot 435 ug/l.

In Nieuwe Wetering werd zaterdag 26 januari rond 23.00 uur op de Achterweg een 21 jarige automobilist uit Woubrugge gecontroleerd en na vaststelling van het gebruik van alcohol aangehouden. Als beginnend bestuurder kwam hij bij zijn ademanalyse tot 375 ug/l.

In Zevenhuizen raakte zondag 27 januari rond 22.50 uur een 35 jarige vrouw uit Spijkenisse met haar auto van de Rottekade en kwam in het water terecht. Volgens de vrouw kwam dit door het opvolgen van aanwijzingen van het navigatiesysteem. Zij bleef ongedeerd. De politie stelde wel drankgebruik bij de vrouw vast. De uitslag van haar ademanalyse was 750 ug/l.

In Waddinxveen stelde de politie zaterdag 26 januari rond 11.00 uur op de Passage drankgebruik vast bij een 42 jarige man uit Waddinxveen. De man reed op een bromscooter. De uitslag van zijn ademanalyse was 810 ug/l.

In Boskoop vloog zaterdag 26 januari rond 16.50 uur op de Halve Raak een 35 jarige man uit Edinburgh met zijn auto uit de bocht en belandde tegen een stapel stenen. Hij bleef ongedeerd, verliet zijn auto en probeerde zich in de buurt te verbergen. Dit mocht niet baten. Hij werd gevonden en aangehouden nadat drankgebruik werd vermoed. De uitslag van zijn ademanalyse was 960 ug/l. De man kan een boete betalen van 1500 euro of zijn rijbewijs inleveren. Deze is in afwachting van zijn keus voorlopig wel al door de agenten ingenomen.

Wel proces-verbaal geen invordering

Verder kregen nog dertien bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder). Het ging hier om de plaatsen; Noordwijkerhout, Noordwijk, Leiden (4x), Zoeterwoude (2x), Alphen aan den Rijn (2x), Reeuwijk (2x) en Gouda.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Alphen aan den Rijn Verdachten van auto-inbraak aangehouden

Dankzij een oplettende getuige heeft de politie zondagavond 27 januari twee 15 jarige jongens weten aan te houden die vermoedelijk hadden ingebroken in twee auto's aan de Wederinkstraat en mogelijk ook in een auto aan de Klaverhof. Van de auto's werden ruitjes ingeslagen, doorzocht en enkele goederen uit de auto's gestolen. Een getuige maakte daarvan melding bij de politie en hield de jongens in de gaten en de politie op de hoogte waar ze naar toe liepen. Op de Saffierstraat kon de politie ze aanhouden. Beiden zijn voor het onderzoek nog ingesloten.

Gouda Diefstal uit woning

De politie onderzoekt een woninginbraak aan de Achterwillenseweg. In de nacht van zondag 27 op maandag 28 januari is er in de woning ingebroken. De achterdeur werd opengebroken waardoor de dader(s) toegang kregen tot de woning. Uit de woning is een flatscreen televisie meegenomen. De bewoners hebben aangifte gedaan van diefstal. De technische recherche doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Waddinxveen Politie onderzoekt autobranden

In de avond van zondag 27 en de nacht van maandag 28 januari hebben vijf auto's in de brand gestaan. Even voor 24.00 uur werd bij de politie gemeld dat er een brand was op het Zuidplashof. Daar brandden twee auto's uit en één liep schade op door de hitte. Omstreeks 03.40 uur kwam een tweede melding van brand aan auto's binnen. Op de Graanakker/Gersteakker stonden twee auto's in brand. Een auto brandde uit. De politie stelt een onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.