Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wereldrecordpoging Champagne piramide bouwen geslaagd

De eigenaar van Maison Luuk Exclusieve Catering / Chalet Fontaine partycenter, Luuk Broos, heeft vrijdag het wereldrecord Champagne piramide bouwen verbroken in Shopping center Wijnegem. De piramide met 43.680 champagneglazen, 63 etages, ruim 7 meter hoogte en met een totaal gewicht van 8.750 kg kilogram is afgelopen vrijdag om 21.00 uur verzilverd. Het laatste glas werd geplaatst en ingeschonken door Luuk Broos en zijn team en voormalig 5-voudig wereldkampioen motorcross Joël Smets.

Na een intensieve bouwperiode van 8 dagen is het gelukt om het oude wereldrecord van 41.664 glazen te verbreken. Het bouwteam van Maison Luuk / Chalet Fontaine heeft ondanks alle tegenslagen de missie volbracht.

Tijdens de bouw is gebleken dat er veel tegenslagen waren in verband met de aanwezige roltrappen en liften in het winkelcentrum. Dit veroorzaakte veel trillingen. Een ingenieursbureau werd ingeschakeld die het gebouw ontworpen heeft en werden er permanente trillingmeters geïnstalleerd die op een aangepast computersysteem alles nauwlettend in de gaten kon houden

De 43.680 glazen worden na de afbraak van de toren nog gebruikt voor het goede doel. "Gedurende het jaar worden de glazen verkocht voor 1 euro per stuk. Zo hopen we eind 2008 een cheque van 43.680 euro te overhandigen aan het goede doel van Marc Herremans, To Walk Again",

Voor een verslag, interview, fotomateriaal of professioneel beeldmateriaal kunt u rechtstreeks contact opnemen met Luuk Broos op tel. 06 22 99 33 01 of 0416-272 333 (tijdens kantooruren).