Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Europees Kampioenschap individueel in Plovdiv

Van 20 april tot en met 3 mei wordt in de Bulgaarse stad Plovdiv het individueel Europees Kampioenschap gespeeld. Er is een toernooi voor vrouwen en voor mannen. Beide toernooien tellen elf ronden Zwitsers. Bij de mannen plaatsten de beste 22 spelers zich voor het volgende toernooi om de World Cup. Bij de vrouwen hebben de beste 13 speelsters recht op deelname aan het volgende wereldkampioenschap voor vrouwen. De eerste prijs bij de mannen bedraagt EUR 15.000, bij de vrouwen EUR 6.000.

De KNSB betaalt voor de zes beste mannen van de plaatsingslijst en de beste vier vrouwen van de plaatsingslijst zeventig procent van de kosten, mits er wordt voldaan aan bepaalde voorwaarden. U vindt de uitnodiging voor de mannen hier en voor de vrouwen hier.

De inschrijving voor deze toernooien staat open voor iedereen. Aanmelden is echter alleen mogelijk via de KNSB. U moet daarvoor gebruik maken van een aanmeldingsformulier voor de vrouwen of een aanmeldingsformulier voor de mannen. Dit formulier moet voor 10 maart 2008 bij het bondsbureau binnen zijn.

---