Gemeente Deventer

tot en met 1 februari 2008

week 5 - 28 januari tot en met 1 februari 2008

Ontwerpbestemmingsplan Colmschate-Zuid

Het college van burgemeester en wethouders deelt mee dat van 31 januari tot en met 12 maart 2008 bij de Publiekszaken (Leeuwenbrug 81) bij het Gemeentelijk Informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek (Brink 70), en in de Wijkbibliotheek Colmschate (Flora 259) ter inzage ligt:

* het ontwerpbestemmingsplan Colmschate-Zuid

De gemeente Deventer is bezig met het actualiseren van haar bestemmingsplannen. Dit gebeurt door middel van een `wijkgewijze aanpak'. Het ontwerpbestemmingsplan Colmschate-Zuid is opgesteld binnen dit kader. Het ontwerpbestemmingsplan heeft primair een beheersfunctie. Dat wil zeggen dat het vastleggen en behouden van de bestaande ruimtelijke, functionele en verkeerskundige situatie voorop staat. Het plan heeft in hoofdzaak een conserverend karakter. De bestaande functies zijn in het bestemmingsplan als zodanig bestemd.

Medio 2007 heeft het voorontwerpbestemmingsplan ten behoeve van de inspraak ter inzage gelegen. Mede naar aanleiding van de inspraak is het ontwerpbestemmingsplan ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan op een aantal punten aangepast. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het besluit van het college van burgemeester en wethouders en de commentaarnota.

Gedurende genoemde termijn kan iedereen schriftelijk zijn zienswijze over dit ontwerp-bestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. Het is ook mogelijk mondeling zienswijzen kenbaar te maken bij E. Ruiter van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 0570 - 694219.

START VRIJSTELLINGSPROCEDURE EX ARTIKEL 19 LID 1 WRO

Het college van burgemeester en wethouders is van plan met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (na ontvangst van de verklaring van geen bezwaar van Gedeputeerde Staten van Overijssel) vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan voor:
* het herinrichten van de N348 provinciale weg gedeelte Deventer - Ommen ter hoogte van Wesepe, gelegen op het perceel ten westen van de huidige N348 route.

Het ontwerpbesluit tot het verlenen van deze vrijstelling met de daarbij behorende stukken ligt van 31 januari tot en met 5 maart 2008 ter inzage bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81 en bij het Gemeentelijk Informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70. Tijdens deze periode kan iedereen schriftelijke zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. Het is ook mogelijk mondeling zienswijzen kenbaar te maken bij J. Kuyper van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 0570 - 693761.

START VRIJSTELLINGSPROCEDURE EX ARTIKEL 19 LID 1 WRO

Het college van burgemeester en wethouders is van plan met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (na ontvangst van de verklaring van geen bezwaar van Gedeputeerde Staten van Overijssel) vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan voor:
* het oprichten van een antennemast ten behoeve van mobiele telefonie aan de Frieswijkerweg (ongenummerd) te Schalkhaar.

Het ontwerpbesluit tot het verlenen van deze vrijstelling met de daarbij behorende stukken ligt van 31 januari tot en met 12 maart 2008 ter inzage bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81 en bij het Gemeentelijk Informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70. Tijdens deze periode van zes weken kan iedereen schriftelijke zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het team Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. Het is ook het mogelijk mondeling zienswijzen kenbaar te maken bij M. Knol van het team Ontwerp en Beheer, telefoon 0570 - 693037.

START VRIJSTELLINGSPROCEDURE EX ARTIKEL 19 LID 2 WRO

Het college van burgemeester en wethouders is van plan met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan voor:
* voor het oprichten van twee vrijstaande woningen aan de Timmermansweg te Schalkhaar.

Het ontwerpbesluit tot het verlenen van deze vrijstelling met de daarop betrekking hebbende stukken ligt van 31 januari tot en met 12 maart 2008 ter inzage bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81 en bij het Gemeentelijk Informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70. Tijdens deze periode kan iedereen schriftelijke zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het team Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. Het is ook mogelijk mondeling in te spreken bij M. Knol van het team Ontwerp en Beheer, telefoon 693037.

GEEN ZIENSWIJZEN

Naar aanleiding van het volgende ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen naar voren gebracht:

* het oprichten van twee vleeskuikenstallen en één werktuigenberging aan de Harmelinksdijk 6 te Lettele.

Publicatiedatum: 28-1-2008

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 28 januari 2008