Gemeente Hoorn


Veel interesse in samen huizen bouwen

28 januari 2008 - Veel mensen hebben zich inmiddels aangemeld voor de informatiebijeenkomst op donderdag 14 februari 2008 over het gezamenlijk bouwen van een huis. Er zijn nog plaatsen vrij voor belangstellenden.

Een eigen droomhuis bouwen doe je samen; met deze slogan wil de gemeente onder de aandacht brengen dat het mogelijk is voor mensen met een laag of middeninkomen in groepsverband ieder een eigen huis te bouwen. De gemeente stimuleert een dergelijk initiatief door het beschikbaar stellen van een bouwlocatie, een startsubsidie van 3.000 euro en een renteloze lening.

Bouwen in de vrije sector is zeer kostbaar en voor veel mensen niet haalbaar. Met het initiatief van de gemeente kan men samen met andere mensen plannen maken om een huis te laten bouwen, geheel afgestemd op het eigen budget. Naast het voordeel van het realiseren van een eigen droomhuis is het meestal goedkoper dan het kopen van een bestaande woning of het kopen van een nieuwbouwwoning van een projectontwikkelaar.

Op donderdag 14 februari 2008 houdt de gemeente een informatiebijeenkomst over dit onderwerp. Als mensen al een woonidee hebben dan kunnen ze dit idee tijdens de bijeenkomst presenteren. De bijeenkomst wordt gehouden in de raadzaal van het stadhuis, Nieuwe Steen 1 (ingang achterzijde) en start om 19.30 uur. Aanmelding voor de bijeenkomst kan bij de contactpersoon van de gemeente, de heer Hugo Pijl, telefoon 0229 252458, e-mail h.pijl@hoorn.nl. Bij hem is ook uitgebreide schriftelijke informatie aan te vragen met alle te nemen stappen.