Florijn College Breda


Druk bezochte open dagen Florijn VMBO en MBO

Zaterdag 19 januari hield het VMBO van Florijn in Teteringen en Oosterhout Open Dag.

Voor het VMBO aan de Meulenspie was het de eerste keer op die locatie en met 1900 bezoekers meteen ook de drukst bezochte ooit. In tegenstelling tot andere jaren hoefden er weinig extra's aangekleed te worden. Het gebouw met alle functionaliteiten, sfeervolle inrichting en uitstraling maakte op zichzelf al duidelijk waarom het thema ontdekken op onze school centraal staat. Dit werd alleen nog maar versterkt door de presentaties, rondleidingen en theateroptredens van de docenten en leerlingen.

Het VMBO in Oosterhout had met ruim 1300 bezoekers ook niet te klagen over belangstelling. Uiteraard stond naast de reguliere Mavo ook weer de brugperiode Mavo/Havo centraal, maar dit keer ook de nieuwbouwplannen. Vrijdag 1 februari wordt namelijk door wethouder Oolhorst en de heer Franken, voorzitter Raad van Bestuur van ROC West-Brabant de eerste paal geslagen voor 4 nieuwe lokalen en een OLC.

Op zaterdag 26 januari hielden de MBO-opleidingen aan de Wilhelminasingel de Open Dag, voor het eerst in de nieuw aangeklede ruimtes en gangen. Met 1650 bezoekers was het iets drukker dan vorig jaar. Bijzondere presentaties waren er bij Retail met de online ondernemersgame en bij de opleidingen die we in Oosterhout gaan starten m.i.v. het nieuwe schooljaar.