Gemeente Delft

Nominatie voor duurzaamste project

Met haar Gemeentelijke Stimuleringsregeling Energiebesparende Maatregelen heeft Delft de nominatie voor het duurzaamste project van de Europese Unie op zak. Deze nominatie is een opsteker voor het Delftse Klimaatbeleid, waarin de ambities op het gebied van duurzaamheid worden beschreven. De Delftse inspanningen staan met deze nominatie ook internationaal op de kaart.

Sinds begin 2006 bestaat de Gemeentelijke Stimuleringsregeling Energiebesparende Maatregelen (GSEM). Met deze regeling geeft de gemeente inwoners en non-profit organisaties in Delft tegen een lage rente een lening waarmee zij installaties voor het opwekken van duurzame energie kunnen aanschaffen.

Het project GSEM is genomineerd in de categorie 'Community'. De EU heeft de prijs in het leven geroepen om de aandacht te vestigen op duurzame energie. Dankzij de EU-campagne worden de meest innovatieve, ambitieuze en bijzondere duurzaamheidprojecten in het zonnetje gezet.

Op 29 januari 2008 wordt tijdens de uitreikingsceremonie in Brussel bekend gemaakt wie de uiteindelijke prijswinnaar is.

Noot voor de redactie,

Gemeente Delft