Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 28-01

BERGEN OP ZOOM, 28 januari 2008

Man aangehouden voor vondst slagwapens

FIJNAART: De politie kreeg op zondagochtend melding van geluidsoverlast aan de Kadedijk. Men trof twee autos aan die de overlast veroorzaakt zouden hebben. De auto bleek niet verzekerd te zijn en was ook niet APK gekeurd. In de auto werden twee slagwapens aangetroffen. Een 21-jarige man uit Hoeven is aangehouden. De slagwapens zijn in beslag genomen. De man is in de loop van de middag na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor oplichting

ROOSENDAAL: Op zondagavond kwam er een collectante bij een 38-jarige bewoonster van het Heilige Hartplein aan de deur. De vrouw collecteerde voor een goed doel en vroeg om een bijdrage van enkele tientallen euros. De 38-jarige vrouw herkende het verhaal van haar vader, die aangifte had gedaan van oplichting. Bij hem was eind december een vrouw aan de deur geweest met hetzelfde verhaal. Na contact met het betreffende goede doel bleek het te gaan om een oplichtster. De bewoonster van het Heilige Hartplein nam zondagavond contact op met het familielid en de verhalen en de beschrijving van de vrouw bleken overeen te komen. De 38-jarige vrouw belde de politie. Deze hield een 38-jarige vrouw uit Halderberge aan. Ze is verhoord en in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Inbraak in eetgelegenheid

BERGEN OP ZOOM: Tussen zondagmorgen en maandagmorgen 07.00 is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Zuivelstraat. De daders braken het pand, waarin een eetgelegenheid is gevestigd, met behulp van de Bulgaarse methode een deur open en doorzochten het pand. Er is o.a. een systeemkast weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Snelheidscontroles

NIEUW-VOSSEMEER: De politie hield op maandag tussen 10.00 uur en 12.40 uur een snelheidscontrole op de Rijksweg. Van de 488 passanten waren er 37 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u, terwijl hier een 50 km/u.

OUDENBOSCH: Ook werd op de Zandeweg een controle gehouden op de Zandeweg. Tussen 13.30 uur en 15.00 uur werden 733 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 77 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Auteur: Inge Rijgersberg