Gemeente Albrandswaard


PERSBERICHT
Nieuwe vervoerder impuls voor BUSTAX Albrandswaard
Albrandswaard - De huidige vervoerder van BUSTAX, RMC-Vervoer Op Maat, voert de ritten aanmerkelijk beter uit. Het aantal ritten in Albrandswaard is sinds augustus vorig jaar met maar liefst 50 % gestegen. Het oordeel van de belangenorganisaties is ronduit positief te noemen. Sinds 8 augustus 2007 wordt BUSTAX uitgevoerd door RMC-Vervoer Op Maat. De stiptheid waarmee de ritten van BUSTAX worden uitgevoerd, is sinds die tijd aanmerkelijk verbeterd. Ook is het gebruik van BUSTAX toegenomen, er worden ongeveer 50% meer rittten gereden dan onder de vorige vervoerder. Op dit moment worden meer dan1600 BUSTAX-ritten per maand uitgevoerd. BUSTAX is toegankelijk voor alle inwoners van Albrandswaard, maar de praktijk tot nu toe is, dat vooral ouderen en gehandicapten er gebruik van maken.
Op initiatief van wethouder Backbier is 17 januari en evaluatie bijeenkomst gehouden waarbij ook RMCVervoer op Maat aanwezig was. RMC lichtte de stand van zaken toe, en de belangenorganisaties hadden gelegenheid hun oordeel te geven over de dienstverlening van BUSTAX. Vertegenwoordigende organisaties waren: ANBO, PCOB, de Cliëntenraad, de WMO-raad, de Seniorenraad, SW50-PLUS, Stichting ASVZ, Stichting Philadelphia, Platform Gehandicapten Albrandswaard en de Stichting dynamo Deze organisaties waren unaniem in het oordeel dat BUSTAX duidelijk verbeterd is ten opzichte van de vorige vervoerder. Enkele reacties van de aanwezigen: "Ik heb aan de wieg van BUSTAX gestaan. Bij de start van BUSTAX in 2005 waren we zeer enthousiast, de praktijk daarna was teleurstellend, maar zoals het nu gaat is het zeer positief"' (Jaap Schraverus, voorzitter Seniorenraad).
"Wij hebben veel meer vertrouwen in deze nieuwe vervoerder. Onder onze leden hoor ik weinig tot geen klachten" (ANBO)
"Een duidelijke verbetering. Natuurlijk kan er wel eens een keer wat mis gaan, maar deze vervoerder staat veel meer open voor suggesties, en als er een keer klachten zijn, dan wordt er naar een oplossing gezocht" (PCOB)
Wethouder Jan Backbier:
" Omdat er te veel klachten waren, heeft het college vorig jaar al besloten het contract met de vorige vervoerder per 1 oktober 2007 voortijdig te beëindigen. In augustus 2007 meldde de vorige vervoerder van de ene op de andere dag te stoppen met rijden voor BUSTAX. Dat betekende nogal wat voor onze inwoners en we waren dan ook erg blij dat RMC bereid was om het vervoer nog diezelfde week over te nemen. Wel blijft het zaak om nu, samen met RMC-Vervoer op Maat en de belangenorganisaties, de vinger aan de pols te houden, want het is belangrijk dat we de goede lijn vasthouden. Iedere maand ontvangt de gemeente van RMC duidelijke overzichten waarin we precies kunnen zien hoeveel BUSTAX-ritten er zijn gereden en hoe de ritten zijn verlopen. In september komen we weer bij elkaar om de BUSTAX ritten te evalueren