VVD



Liberalisme

Groepsfoto ZS07
Deelnemers aan de zomerschool 2007

Nieuwe publicatie Zestig jaar VVD

Een liberaal steunt het EU-referendum, aldus Frits Bolkestein Liberalen staan een vertegenwoordigende democratie voor en geen directe. Zij houden niet van referenda. Maar er is wel een referendum over het eerste ontwerp-verdrag gehouden. Dan is het consequent nu ook een referendum te houden, want de veranderingen zijn gering. Doet de regering dat niet, zullen de mensen allicht denken: wat de dames en heren politici door de voordeur is niet gelukt, doen zij nu door de achterdeur. Het zal het eurocynisme vergroten. lees meer

vvd

28-1-2008

Publicatie 60 jaar VVD

Tijdens de feestelijke bijeenkomst in Hotel Krasnapolsky te Amsterdam ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie werd de bundel Zestig jaar VVD gepresenteerd.

De beide redacteuren Patrick van Schie (directeur van de Prof.mr. B.M. Teldersstichting) en Gerrit Voerman (directeur van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen van de Rijksuniversiteit Groningen) overhandigden de eerste exemplaren van het boek aan voormalig partijvoorzitter Frits Korthals Altes en huidig partijvoorzitter Jan van Zanen.

De geschiedenis van de jarige liberale partij wordt in deze bundel vanuit een aantal invalshoeken door deskundige auteurs onder de loep genomen: haar positie in het partijpolitieke landschap, het leiderschap, haar succes (of gebrek daaraan) bij de kiezers, de partijorganisatie en -cultuur en haar ideologische ontwikkeling. De bundel besluit met een hoofdstuk waarin op basis van interviews met prominente VVD-ers, VVD-leden van het eerste uur en prominente politici van voormalige coalitiepartners, de bijdrage van de VVD aan Nederland wordt geschetst.