Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders Koninklijke Grolsch N.V.

28/01/2008 18:43



PR Newswire



ENSCHEDE, The Netherlands, January 28 /PRNewswire/ -- Op de vandaag gehouden Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders is het openbaar bod van SABMiller plc en SABMiller Netherlands B.V. op alle geplaatste en uitstaande (certificaten van) aandelen in het kapitaal van Koninklijke Grolsch ("Grolsch") (de "Aandelen") van EUR 48,25 per Aandeel (het "Bod") besproken. Het Bod vertegenwoordigt een waarde van EUR 816 miljoen.

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders (de "Vergadering") heeft op voorwaarde van gestanddoening van het Bod, goedkeuring gegeven aan het tweetal voorgestelde wijzigingen van de statuten van Grolsch.

Voorts heeft de Vergadering op voorwaarde van gestanddoening van het Bod besloten om tot en met vandaag decharge te verlenen aan de heren Wim de Bruin, Ruud van Ommeren en Marc de Groen, die op de dag van betaling zullen aftreden als lid van de raad van commissarissen van Grolsch (de "Raad van Commissarissen"). Tot slot heeft de Vergadering besloten tot de benoeming van drie nieuwe leden van de Raad van Commissarissen, eveneens op voorwaarde van gestanddoening van het Bod en vanaf de dag van betaling, te weten de heer Alan Clark voor de resterende zittingstermijn van de heer Wim de Bruin, de heer Nigel Cox voor de resterende zittingstermijn van de heer Ruud van Ommeren en de heer Harm van der Lof voor de resterende zittingstermijn van de heer Marc de Groen. De heren Rob Pieterse en Cees van Woudenberg zullen aanblijven als respectievelijk voorzitter en lid van de Raad van Commissarissen.

Vandaag heeft het Secretariaat van Hare Majesteit de Koningin aan Grolsch medegedeeld, na gestanddoening van het bod door SABMiller, het predikaat "Koninklijk" voor een periode van drie jaar te bestendigen.

NB: een verkort verslag van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders is beschikbaar op onze website
http://www.koninklijkegrolsch.nl

Over Grolsch:

Koninklijke Grolsch N.V., met een rijke traditie die terugvoert tot 1615, is een brouwerij gevestigd in het oosten van Nederland. Grolsch heeft een notering aan de Euronext aandelenbeurs in Amsterdam. Grolsch legt zich toe op het kwaliteitssegment van zowel de binnenlandse als de internationale biermarkt. Grolsch is één van de grootste merken in de Nederlandse biermarkt. Internationaal is Grolsch actief in 70 landen en richt zich met name op het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw Zeeland en Frankrijk. Wereldwijd kent Grolsch een premium positionering waarbij de unieke Grolsch waarden als onderscheidende smaak, topkwaliteit, traditie, aspiratie, authenticiteit en samen genieten centraal staan. Het merk is mede zo sterk geworden dankzij het bekende beugelflesje van Grolsch. De verkoop van Grolsch kwam neer op 3,2 miljoen hectoliter in 2006, met een netto-omzet van EUR 317,6 miljoen en bijna 900 medewerkers.

Voor meer informatie: Koninklijke Grolsch N.V., Debbie de Wagenaar (Head of Corporate Communications), +31-53-483-3176 of +31-6-53418625, Debbie.de.wagenaar@grolsch.nl