Gemeente Papendrecht


17 januari 2008

Persuitnodiging informatieavond sportcentrum maandag 28 januari

Maandag 28 januari worden omwonenden geïnformeerd over de stand van zaken rond het sportcentrum. De bijeenkomst vindt plaats van 20.00 tot ca. 22.00 uur in jeugdcentrum Interval aan de Lange Tiendweg 8a in Papendrecht. Ook pers is welkom.
Voor deze avond zijn (uitsluitend) omwonenden uitgenodigd, de informatie is dan ook toegespitst op voor hen interessante zaken. Ook is er volop gelegenheid met deskundigen van gedachten te wisselen en vragen te stellen. Omwonenden en pers zijn welkom vanaf 19.30 uur.

Uitnodiging persborrel dinsdag 29 januari
De communicatiemedewerkers van de gemeente Papendrecht nodigen vertegenwoordigers van de pers uit voor een persborrel op dinsdag 29 januari van 16.00 tot ca. 18.00 uur in grand café Willaerts aan het Veerplein 1 in Papendrecht. Tijdens de persborrel willen we informeel bijpraten en vooruit kijken naar veranderingen op het gebied van communicatie.

Persuitnodiging installatie brandweercommandant Aantjes Het Papendrechtse brandweerkorps kan na enkele maanden met een plaatsvervangende brandweercommandant de nieuwe commandant begroeten. Vrijdag 1 februari 2008 wordt de heer P. Aantjes als brandweercommandant in de kazerne aan de Poldermolen 8 in Papendrecht geïnstalleerd door burgemeester C.J.M. de Bruin. Met genoegen nodigen brandweer en gemeente pers uit hierbij aanwezig te zijn.
Het programma ziet er als volgt uit:

16.00 - 16.30 uur ontvangst genodigden in de voertuigstalling van de brandweer, ingang via het binnenplein

16.30 - 17.00 uur welkom door de heer F. van der Veere, plaatsvervangend commandant
brandweer
toespraken en installatie door o.a. burgemeester De Bruin
17.00 - 18.00 uur gelegenheid om met een hapje en een drankje kennis te maken met de nieuwe brandweercommandant.

Openbare vergadering commissie advies bezwaarschriften De bezwaarschriftencommissie houdt dinsdag 22 januari 2008 een in beginsel openbare hoorzitting in het gemeentehuis van Papendrecht. De eerste zitting begint om 19.30 uur.
Aan de orde is het bezwaarschrift dat is ingediend tegen een besluit van burgemeester en wethouders tot afgeven van een gehandicaptenparkeerkaart bestuurder voor de periode van 1 jaar aan bezwaarde.
De tweede zitting begint om 20.00 uur. Aan de orde is het bezwaarschrift dat is ingediend tegen een besluit van burgemeester en wethouders om aan bezwaarde een vergoeding voor de kosten van leerlingenvervoer te verstrekken.
De bezwaarschriften alsmede de bijbehorende stukken liggen voor belanghebbenden ter inzage bij Bureau Beleidscoördinatie op het gemeentehuis. Wie de stukken wil inzien, kan contact opnemen met de secretaris, mevrouw mr J.J. van Opijnen, (078-6418348). Zij is bereikbaar van maandag tot en met donderdag.

Wethouder Vogel start 65+ Actief op 24 januari 9.00 uur De gemeente Papendrecht biedt inwoners van 65 tot 75 jaar die (weer) willen gaan sporten de mogelijkheid deel te nemen aan het 65+ Actief project, een unieke cursus die voor het eerst in Papendrecht wordt aangeboden. Donderdag 24 januari 2008 geeft wethouder André Vogel om
9.00 uur in de Spil het startsein door de `beweegwijzer' te overhandigen aan Marjel van de Merwe. Zij inventariseerde voor de wijzer de beweegmogelijkheden voor ouderen in Papendrecht. Alle bezoekers die de ochtend (tot 12.00 uur) in De Spil bezoeken, ontvangen een exemplaar. Daarna is de beweegwijzer verkrijgbaar bij het gemeentehuis en de bibliotheek.

Wie ouder is dan 60 jaar en slaapproblemen heeft, is gebaat bij ontspanning- en ademhalingsoefeningen. Sportief wandelen is een middel om botontkalking en Alzheimer tegen te gaan. Deze onderdelen vormen dan ook de basis van de cursus. De cursus duurt twaalf weken en bestaat uit drie onderdelen met eigen thema's, namelijk drie weken `Als botten en spieren protesteren', vervolgens drie weken yoga en ontspanning, drie weken Sportief Wandelen en ten slotte drie weken een combinatie van deze drie vormen - een half uur spierversterking, een half uur ontspanning en drie kwartier Sportief Wandelen. De cursus wordt gegeven door vakbekwame docenten.
Tijdens de introductieochtend kan men een aantal verrassende momenten tegemoet zien. Zo test Rivas bijvoorbeeld op cholesterol en bloeddruk. Apotheker Smedema is aanwezig om vragen over medicijnen en -gebruik te beantwoorden.
Naast het gezondheidsaspect zijn plezier, ontspanning, gezelligheid en uitbreiding van de sociale contacten belangrijke argumenten om 65+ actief te organiseren.

Omdat het 65+ Actief project per keer zo'n 500 deelnemers kan behappen terwijl de gemeente aanzienlijk meer personen telt in de genoemde leeftijdscategorie, is het niet mogelijk om alle wijken van de gemeente gelijktijdig aan te schrijven. De wijken Molenvliet en Wilgendonk zijn als eerste traject gekozen. Bij gebleken succes volgen de andere wijken.
Het project in de gemeente Papendrecht wordt ondersteund door de sportservice Zuid-Holland en Stichting Welzijn Ouderen Papendrecht. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Papendrecht en het ministerie van VWS. Vandaar dat wij u de cursus voor een gereduceerde prijs kunnen aanbieden.

Wie vragen heeft over het 65+ Actief project kan zich wenden tot de sportconsulent van de gemeente Papendrecht, Heidy van Dam. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 078 - 6418312 of per mail h.vdam@papendrecht.nl

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte welkom in De Spil aan de Stellingmolen 184.


____________