Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 9 januari 2008

BABY TE HUUR BIJ BNN

Wat gebeurt er als verliefde stelletjes hun ouderlijk huis verlaten, voor het eerst gaan samenwonen en zonder pardon alle facetten van het ouderschap onder hun neus geduwd krijgen? Vier koppels ondervinden het in de nieuwe BNN-serie Baby te huur: in een sociaal experiment dat drie weken lang dag en nacht duurt, maken ze hun eigen toekomst mee. Vanaf zondag 20 januari zijn de koppels acht afleveringen lang te volgen van 21.20 uur tot 22.05 uur bij BNN op 3.

Even voorstellen; Rob (20) en Sanne (19) komen uit de Achterhoek en hebben hun hele uitzet bij elkaar gespaard, de statusgevoelige Nico (20) en Cindy (18) zijn al een half jaar samen en komen uit de Leidse regio, het lesbische en jongste stel Shirley (17) en Jenneken (17) uit Gelderland weet zeker dat hun liefde alles overwint en Rick (20) en Saphia (18) uit Alkmaar denken echt toe te zijn aan een gezinsleven...

De vier tot over hun oren verliefde koppels gaan gedurende drie weken daadwerkelijk vader en moedertje spelen . Zij maken alle stadia door: ze gaan samenwonen in een eengezinswoning, worden zwanger en krijgen achtereenvolgens een baby, een peuter, een achtjarige en een puber onder hun hoede. Tot aan je enkels in de babypoep, je puberzoon die iedere avond een andere chick mee naar huis neemt, aangebrand eten, onbetaalde rekeningen en verkleurde was... Welkom in de echte wereld!

In de eerste aflevering maken we kennis met alle vier de stellen en lopen de spanningen onderling behoorlijk op. In de tweede aflevering van Baby te huur ontdekken de stellen hoe ingrijpend het is om 24/7 voor een baby te zorgen. De jongeren zitten eigenlijk vanaf de eerste seconde in hun rol. Ondanks het feit dat het een laboratoriumsituatie is, voelen de vrouwen zich echt zwanger: ze zijn uitgeput, ze hebben hoofdpijn en kunnen hun eigen veters niet eens meer strikken. , aldus BNN TV-directeur Maarten van Dijk.

Baby te huur wordt geproduceerd door Endemol Nederland.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie Nienke van Ankeren, tel: 035-6555321, Nienke.van.ankeren@bnn.nl

Noot aan de redactie
De persviewing van Baby te huur vindt maandag 14 januari a.s. plaats vanaf 13.00 uur bij BNN. Ook hiervoor kun je contact opnemen met BNN.