Docdata NV

Te verspreiden op 28 januari 2008 U.S. Eastern Standard Time 05.00h. U.K. 10.00h. Continental Time 11.00h.

IAI levert paspoort-personalisatie-systemen aan Algerije

Industrial Automation Integrators (IAI) B.V. in Veldhoven, een dochteronderneming van DOCDATA N.V. te Waalwijk, gaat BookMaster One systemen voor het personaliseren van paspoorten leveren aan Hotel des Monnaies, een afdeling van de Banque d'Algerie. Deze afdeling zal de machines gaan gebruiken voor het personaliseren van het Algerijnse paspoort. BookMaster One systemen behoren tot de meest recente ontwikkelingen van IAI. In één doorgang door de machine wordt de gehele personalisatie van een paspoort aangebracht, inclusief de kwaliteitscontrole van alle uitgevoerde bewerkingen. Dit houdt in dat blanco paspoorten in de machine ingevoerd worden, alle persoonlijke informatie aangebracht wordt, en dat volledig gepersonaliseerde paspoorten, klaar voor uitgifte, uit de machine komen. BookMaster One systemen worden al ingezet voor de personalisatie van Zwitserse en Oekraïense paspoorten. Andere systemen van IAI worden gebruikt bij het bewerken van paspoorten van landen zoals: België, Nederland, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Costa Rica, Ierland, Zweden, Estland en Canada.
De BookMaster One systemen voor Algerije worden in 2008 geïnstalleerd en in bedrijf genomen. De beslissing van de Algerijnse overheid om IAI systemen te kiezen bevestigt en versterkt de positie van IAI als een vooraanstaande toeleverancier aan de markt van veiligheidsdrukkers die producten voortbrengt als: paspoorten, identiteitskaarten, rijbewijzen, bankbiljetten en andere waardepapieren.

---

DOCDATA N.V. is sinds 1997 genoteerd aan de NYSE Euronext en bestaat uit twee verschillende organisaties, docdata en Industrial Automation Integrators.

Industrial Automation Integrators (www.iai.nl) is een hightech machinebouwer gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van machines voor het zeer nauwkeurig en met hoge snelheid bewerken van verschillende soorten producten en materialen. Klanten bevinden zich wereldwijd in de volgende sectoren:
· beveiligen en personaliseren van waardedocumenten
· bewerken van verpakkingsmaterialen
· bewerken van zonnecellen

· bewerken van andere materialen (o.a. film ondertiteling)

Het internet service bedrijf docdata (www.docdata.com) is een Europese marktleider met een sterke basis in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, en bestaat uit vier divisies:
· docdata commerce

· docdata payments

· docdata fulfilment

· docdata media

Waalwijk, Nederland, 28 januari 2008

Verdere informatie: DOCDATA N.V., M.F.P.M. Alting von Geusau, CEO, Tel. 0416 631 100