Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Hilversum, 28 januari 2008

Jochem Uytdehaage reikt eerste exemplaar Red Passion uit aan Guido

Vanmorgen is in Museum Hilversum de nieuwe cd Red Passion van Guido's Orchestra gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt door topsporter Jochem Uytdehaage aan topmuzikant Guido Dieteren.

Op de foto v.l.n.r. orkestleider/violist Guido Dieteren, topsporter Jochem Uytdehaage, solozangeres Wendy Kokkelkoren

Met deze release markeert Guido's Orchestra de volgende belangrijke stap naar (inter)nationaal succes. Naast televisiespecials en -optredens in Nederland en een indrukwekkende tour langs twaalf van de grootste Nederlandse theaters, de Twaalf Provinciën Tour, zal Guido's Orchestra dit jaar zijn vleugels uitslaan naar andere landen. Zo zijn een tour en verschillende televisieoptredens in Duitsland voor 2008 al bevestigd.

Guido's Orchestra trad zowel tijdens de 2006-editie als in 2007 op bij de Symphonica in Rosso concertreeks in het Arnhemse Gelredome met onder meer Paul de Leeuw, Marco Borsato, Cor Bakker, Edsilia Rombley en de vaste vocale soliste van Guido's Orchestra: sopraan Wendy Kokkelkoren.

Componist, dirigent, vioolsolist en producer Guido Dieteren mag zich nu al beroepen op een indrukwekkende carrière. Hij vestigde op jonge leeftijd zijn naam als concertmeester van het Jeugdorkest Nederland en andere orkesten. Om vervolgens zijn loopbaan als dirigent, violist en solist voort te zetten bij verscheidene orkesten op tournee door Europa en Noord-Amerika. Guido Dieteren was tot 1998 eerste violist van het Straussorkest van André Rieu en maakte tournees door Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, de Verenigde Staten en Canada.