Ingezonden persbericht


Charles Groenhuijsen columnist bij NU.nl

~ Grootste nieuwssite van Nederland haalt Amerika-specialist als columnist binnen ~

Amsterdam, 28 januari 2008 - Charles Groenhuijsen gaat met ingang maandag 28 januari columns schrijven voor NU.nl, de grootste nieuwssite van Nederland. De Nederlandse journalist/publicist schrijft vanaf vandaag tweewekelijks een stuk over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Na de zomer zal de frequentie worden opgeschroefd naar een wekelijkse bijdrage.

In zijn eerste column haalt Groenhuijsen uit naar de Democratische kandidaten Clinton en Obama. Hij schrijft onder meer: "Hillary Clinton en Barack Obama moeten het meer hebben van sombere voorspellingen. Dat levert immers munitie op voor hun anti-Bush campagnes."

Met zijn grondige kennis van de Verenigde Staten is Groenhuijsen de uitgelezen persoon om de Amerikaanse presidentsverkiezingen van deskundig en kritisch commentaar te voorzien, zo meent Laurens Verhagen, hoofdredacteur van NU.nl. "Iedereen in Nederland kent Charles Groenhuijsen. Als je hem ziet, zie je automatisch het Witte Huis op je netvlies."

Groenhuijsen verheugt zich op de samenwerking. "Het is fantastisch om voor zo'n groot publiek te schrijven. Bovendien is het leuke van internet dat je veel reacties oproept. Reken maar dat dat ook gaat gebeuren met mijn columns."

NU.nl lanceerde deze maand een speciale bijlage over de verkiezingen. Op www.nu.nl/verkiezingen vindt men alle informatie over de 44ste Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het gaat hierbij niet alleen om nieuwsgebeurtenissen en achtergrondverhalen, maar ook om portretten en overzichten van alle presidentskandidaten. Op 4 november beslist het Amerikaanse volk wie het land de komende vier jaar gaat leiden. Tot die tijd blijft www.nu.nl/verkiezingen de verkiezingsstrijd op de voet volgen.

Charles Groenhuijsen (1954) heeft lange tijd voor de NOS, NOVA, Vrij Nederland en Intermediair als Amerika-correspondent gewerkt. In 2007 bracht hij het boek 'Hoera, een nieuwe president' uit. Dat boek gaat over de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008.

CharlesÕ eerste column is via deze link te lezen:

http://www.nu.nl/news/1409806/2030/Waar_hopen_Barack_en_Hillary_stiekem_op%3F.html

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over ilse media groep

Ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste internetuitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van websites, waaronder ilse.nl, Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, NU.nl, SchoolBANK.nl en web-log.nl bereikt ilse media ca 79 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. De jeugd- en jongerenwebsites Kaboem.nl, CU2.nl en de jongerenportalen van Yourscene.nl zijn onderdeel van ilse media dochter newrulez. Daarnaast exploiteert ilse media de vrouwen- en woonsites van Sanoma Uitgevers, de Jonge Gezinnen sites en TVGids.nl, een website van Programmabladen AKN. Het hele ilse media netwerk heeft per maand ruim negenhonderd miljoen pageviews.

Ilse media is onderdeel van Sanoma Uitgevers, met ruim 80 publiekstijdschriften en ruim 125 websites de grootste multimediale uitgever van Nederland. In 2006 haalde Sanoma Uitgevers en haar deelnemingen een omzet van 531 miljoen euro. Inclusief dochterondernemingen heeft Sanoma Uitgevers bijna 2000 medewerkers. Sanoma Uitgevers maakt sinds 2001 deel uit van Sanoma Magazines, de internationale tijdschriftendivisie van het Finse mediaconcern SanomaWSOY. Sanoma Magazines is met 300 tijdschriften in dertien landen een van de grootste publiekstijdschriftenuitgeverijen in Europa.

Meer informatie over de ilse media groep: www.ilsemedia.nl