Ingezonden persbericht


persbericht Amsterdam - 28 januari 2008

SUPER eenvoudig zoeken in populaire websites!

Combiquest (www.CombiQuest.nl) heeft een nieuwe tool gelanceerd waarmee eenvoudig in populaire websites kan worden gezocht zonder dezelfde zoekopdracht steeds opnieuw te hoeven invoeren. De zoekbalk kan op iedere homepage worden geplaatst en is ook nog verplaatsbaar.


1 Klik

Na het intypen van een zoekopdracht in de CombiQuest balk is 1 klik op een logo voldoende om de resultaten van die specifieke website te laten zien. Uiteraard zijn naast de zoekmachines ook de belangrijke videosites zoals YouTube toegevoegd, net als sociale netwerken zoals Myspace en Hyves. Diverse kranten, nieuws- en zakelijke informatiediensten, verkoopsites en andere nuttige zoekmachines ook direct beschikbaar.

Op elke homepage

Uniek aan CombiQuest is ook de mogelijkheid om gebruikers aan hun eigen startpagina een zoekbalk toe te laten voegen: bij het invoeren van een URL in de CombiQuest zoekbalk krijgt de gebruiker de vraag of die website automatisch moet worden geladen, zodat CombiQuest als startpagina kan worden ingesteld. Op deze manier behoudt de gebruiker zijn eigen homepage, maar met de CombiQuest zoekbalk direct beschikbaar! Daarnaast is de zoekbalk verplaatsbaar naar iedere plek in de browser en ook zelfs in grootte aan te passen.

Andere functionaliteit


- Een gebruiker kan zelf bepalen welke zoekmachines bovenin als favoriet moeten worden getoond, en of die favorieten wel of niet zichtbaar zijn.


- Ingevoerde IP-adressen en domeinnamen worden automatisch vertaald via de Ripe database.


- Alle instellingen worden automatisch opgeslagen op het PC van de gebruiker.


- Dubbelklikken op een logo laat de startpagina van die website zien.


- Behalve eenvoudig zoeken kan er verder met de balk ook worden gerekend.

Geen applicatie

CombiQuest is geen applicatie zoals de diverse toolbars van zoekmachines die zich bovenin de browser nestelen. Programmeurs installeren zo'n werkbalk zelden, omdat je nooit precies weet wat er allemaal aan de server wordt doorgegeven en opgeslagen. Zoekopdrachten via CombiQuest worden om die reden ook niet uitgevoerd op onze servers, maar rechtstreeks vanaf de PC van de gebruiker naar de geselecteerde website gestuurd.

Verschillende versies

De Amerikaanse versie op het .us domein toont andere websites dan de domeinen voor Nederland. Er wordt momenteel hard gewerkt aan afspraken met diverse partijen over lokale versies. Zo biedt de Nederlandse versie onder meer al de mogelijkheid om met 1 klik KvK-dossiers op basis van naam of nummer in te zien. Ook kan snel worden gezocht bij Speurders en Marktplaats en eventueel direct een prijsvergelijking worden gedaan.

Over CombiQuest

CombiQuest is een nieuwe, kleine speler en heeft als doelstelling de toegang tot informatie via zoekmachines te versnellen en vergemakkelijken.



Ingezonden persbericht