Binck NV

Gezamenlijk persbericht

Amsterdam/Leeuwarden, 28 januari 2008

BinckBank en Friesland Bank bieden klant verbeterde effectendienstverlening

Vanaf vandaag kunnen beleggende klanten van Friesland Bank NV (Friesland Bank) profiteren van een verbeterde effectendienstverlening die in samenwerking met BinckBank N.V. (BinckBank) tot stand is gekomen. Deze samenwerking biedt de beleggende Friesland Bank klant een aantal kwalitatieve voordelen ten opzichte van het huidige dienstenpakket.

Naast een snelle en correcte afwikkeling van effectentransacties, ontvangt de beleggende Friesland Bank klant vanaf vandaag onder meer een duidelijker overzicht van de effectenportefeuille en een uitgebreidere kwartaalrapportage. Daarnaast krijgen de Friesland Bank klanten in de loop van dit jaar de mogelijkheid om hun effectenportefeuilles online te bekijken.

Vanaf vandaag neemt BinckBank de uitvoering van effectenorders, -administratie en effectengerelateerd betalingsverkeer (BPO) over van Friesland Bank op basis van een uitbestedingsovereenkomst. De introductie bij Friesland Bank is tevens de officiële start van het BinckBank BPO-dienstverlening voor banken.

BinckBank N.V.

BinckBank is een online bank voor beleggers. Wij bieden onze klanten snelle en goedkope toegang tot alle belangrijke financiële markten ter wereld, online advies en vermogensbeheerdiensten, online sparen, accurate administratieve verwerking van effecten en geldtransacties en zeer uitgebreide marktinformatie.

BinckBank is een beursgenoteerde onafhankelijk online bank die genoteerd is op Euronext Amsterdam by NYSE Euronext. BinckBank heeft vestigingen in Nederland, België en is voornemens om medio 2008 ook in Frankrijk te beginnen. BinckBank heeft ca. 500 medewerkers in dienst. De activiteiten van BinckBank vinden plaats in twee business units, Retail en Professional Services. BinckBank werd opgericht in 2000 en heeft thans meer dan 200.000 rekeninghouders. Op 31 december 2007 heeft BinckBank de overname van Alex afgerond. Deze overname heeft geleid tot de vorming van de grootste, onafhankelijke Nederlandse online broker met een top-5 positie in Europa.

www.binck.com

Friesland Bank NV
Friesland Bank is in 1913 opgericht. Het is een zelfstandige bankgroep met het hoofdkantoor in Leeuwarden. De balans van de Friesland Bank Groep bedroeg medio 2007 10 miljard euro. Onze gepubliceerde nettowinst medio 2007 bedroeg 106 miljoen euro. Friesland Bank heeft officiële ratings van Moody's Investors Service (A2) en Fitch Ratings (A). De bank heeft 24 kantoren in Friesland, zeven in andere delen van Nederland.

De dienstverlening omvat: bancaire zaken (Friesland Bank), verzekeringen (Friesland Bank Assurantiën/AECUM) en private equity (Friesland Bank Investments). Friesland Bank bezit financiële deelnemingen in o.a Van Lanschot N.V., BinckBank N.V. en Triodos Bank N.V. Bij Friesland Bank Groep werken in totaal ruim 1.000 medewerkers. www.frieslandbank.nl en www.willeniskunnen.nl

Persvoorlichting BinckBank Persvoorlichting Friesland Bank Jonneke van Staveren Saskia Noteboom Telefoon: 020 - 522 03 72 Telefoon: 058-299 44 23 Mobiel: 06 ­ 531 71 114 Mobiel: 06 - 51 50 56 00 jvanstaveren@binck.nl s.noteboom@frieslandbank.nl