P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 28 januari 2008

Ctac voornemens belangen in dochters uit te breiden

SAP-specialist Ctac N.V. ("Ctac") heeft een intentieverklaring getekend voor de overname van de belangen van Alpha Holding B.V. ("Alpha Holding") in Ctac's dochterondernemingen Re-Spect B.V., Alphalogic B.V. en Ctac Belgium B.V.B.A. Met deze voorgenomen overname verstevigt Ctac haar positie in deze succesvolle Ctac business units. Daarnaast heeft Ctac de intentie om ook de minderheidsbelangen van de andere managementleden in deze dochterondernemingen van Ctac te kopen. Ctac heeft de intentie om na de voorgenomen transacties volledig eigenaar te worden van Re-Spect B.V., Alphalogic B.V. en Ctac Belgium B.V.B.A. De huidige belangen van Ctac in Re-Spect B.V., Alphalogic B.V. en Ctac Belgium B.V.B.A. bedragen 50,02%, 51% en 50,01% respectievelijk. Over de overige kleinschalige activiteiten van Alpha Holding worden tussen partijen nadere afspraken gemaakt.
Na de voorgenomen transactie zal aan de aandeelhoudersvergadering van Ctac worden voorgesteld om Algemeen Directeur en grootste aandeelhouder van Alpha Holding, de heer ir. H.B.W.P.T.M. van Groenendael, te laten toetreden tot de Raad van Bestuur van Ctac als Chief Operating Officer. De heer Van Groenendael heeft als ondernemer meer dan 20 jaar ervaring in de ICT branche, en is al vanaf begin 2005 nauw betrokken bij Ctac. Op dit moment is de heer van Groenendael medeverantwoordelijk voor de dochterondernemingen Re-Spect B.V., Alphalogic B.V. en Ctac Belgium B.V.B.A.
De voorgenomen uitbreiding van de belangen in de dochterondernemingen zal worden gedaan via de uitgifte van tussen de 2,2 en 2,5 miljoen aandelen Ctac en zal naar verwachting een positieve bijdrage hebben aan de winst per aandeel. Het aantal uitstaande aandelen Ctac per 31 december 2007 bedroeg 8.830.879. Voor de uit te geven aandelen zullen partijen een lock-up regeling overeenkomen. Naar verwachting zal de transactie eind april worden afgerond.

Sinds een aantal jaren werkt Ctac met het Ctac Powerhouse model. In dit model staan drie uitgangspunten centraal: het stimuleren van ondernemerschap binnen de onderneming en specialistische markt- en productkennis. De business units zijn enerzijds adequaat en specifiek ingericht om met hun klanten mee te bewegen. Anderzijds zijn ze onderdeel van de grotere `Ctac-familie', waardoor hun aanbod breed genoeg is om de klant een compleet palet aan producten en diensten te kunnen bieden.

Ctac is met het Powerhouse model de afgelopen drie jaar gegroeid van een organisatie van iets meer dan 100 medewerkers naar een organisatie van ruim 400 medewerkers eind 2007. De businessunits zijn allemaal hard gegroeid. Door het versneld opkopen van de minderheidsbelangen worden de businessunits meer geïntegreerd binnen de Ctac organisatie. De minderheidsbelangen van de managers van de dochterondernemingen van Ctac worden omgezet naar Ctac belangen waarbij een lock up regeling is overeengekomen. Hierdoor blijft ondernemerschap een belangrijk onderdeel in het Ctac Powerhouse model, waarbij de focus
---

wordt verbreed naar de totale Ctac organisatie. Hierdoor verstevigt Ctac haar positie op de markt voor SAP diensten en wordt een betere kruisbestuiving tussen businessunits mogelijk gemaakt waardoor kansen in de markt beter kunnen worden benut.

Profiel Ctac
Ctac is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in SAP-oplossingen, actief in Nederland en België. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van SAP-systemen en hiervan afgeleide activiteiten zoals systeem upgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Service Partner en de grootste SAP-reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren ongeveer 200 organisaties in handel en industrie, zakelijke dienstverlening, retail, (semi) overheid en universiteiten.

Ctac had per ultimo december 2007 405 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch (Nederland).

Ctac is genoteerd aan de Eurolist bij Euronext Amsterdam en is opgenomen in het Next Economy segment van Euronext.

Profiel Alpha Holding
Alpha Holding, opgericht in september 2003, is een snelgroeiende ondernemende groep met SAP professionals. Het bedrijf werkt in de Benelux exclusief samen met Ctac op het gebied van SAP ERP. Alpha Holding houdt minderheidsbelangen in de door Ctac geconsolideerde dochtermaatschappijen Re-Spect B.V. , Alphalogic B.V. en Ctac Belgium B.V.B.A. Daarnaast heeft Alpha Holding kleinschalige activiteiten die zich richten op de Duitse markt. Alpha Holding heeft tevens kleinschalige activiteiten in een groep van ondernemingen die zich richt zich op kleine ondernemingen in het MKB waarbij ook andere oplossingen dan alleen SAP worden aangeboden.