Politie Friesland

Politieberichten van maandag 28 januari

Fryslân, 28-01-2008 o Politieberichten van zondag 27 januari 11.00 uur t/m maandag 28 januari 07.00 uur

Wijnjewoude: woninginbraak
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Mounleane. In de nacht van zaterdag op zondag werd van de woning een raam geforceerd, waarna onder meer een digitale camera, een palmtop en tassen met kleding werden weggenomen. De 34-jarige bewoner deed aangifte.

Blauwhuis: woninginbraak
De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een garage bij een woning aan de Teatskehiem. Afgelopen week werd van de garage een deur geforceerd, waarna onder meer een autoradio werd weggenomen. De 51-jarige eigenaar deed aangifte.

Leeuwarden: videotheek beroofd
De politie stelt een onderzoek in naar de beroving van een videotheek aan de Voorstreek. Zondagavond omstreeks 19.30 uur kwam een man de videotheek binnenlopen op het moment dat daar geen andere klanten aanwezig waren. De man bedreigde de medewerkster van de zaak met een mes en nam daarna een geldbedrag van enkele honderden euros uit de kassa. Daarna liep hij de zaak weer uit richting Hoeksterend. Het betrof een man van 25 tot 30 jaar, lengte van 1,85 tot 1,90 meter, licht getinte huidskleur, slank postuur, ongeschoren, snor en soort sikje, donkere ogen en een mager, ingevallen gezicht. Hij had een egaal donkerblauw jack aan van gladde stof en een breed elastiek aan de onderzijde, een donkerblauwe spijkerbroek en droeg een donkerblauwe muts. Uit de achterzakken van zijn broek hing een paar witte handschoenen.
De politie heeft onmiddellijk na de melding de omgeving met meerdere eenheden afgezocht naar een man met dit signalement, maar niemand aangetroffen.
De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen of mensen die menen op grond van het opgegeven signalement de dader te herkennen. Zij kunnen via 0900-8844 contact opnemen.of anoniem via 0800-7000 (M).

Leeuwarden: motorrijder gewond
De politie onderzoekt de toedracht bij een ongeluk op de
Beatrixstraat, waarbij zondagmiddag een 36-jarige motorrijder uit Kimswerd gewond raakte. De man kwam in een bocht in botsing met een personenauto die werd bestuurd door een 42-jarige inwoner van Leeuwarden. De motorrijder werd met schouderletsel per ambulance naar het MCL vervoerd.

Ureterp: eenzijdig ongeval
De politie heeft zondagavond assistentie verleend bij een ongeval op de Weibuorren. Een 78-jarige automobilist uit Zevenhuizen was daar de controle over zijn voertuig verloren en vervolgens tegen een langs de weg geparkeerd staande auto gebotst. De man werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Drachten: woninginbraak
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Douwstraweg. Zondagmiddag werd van de woning een raam ingeslagen, waarna onder meer een laptop werd weggenomen. De 80-jarige bewoner deed aangifte.

Sint Nicolaasga: eenzijdig ongeval
De politie stelt een onderzoek in naar een eenzijdig ongeval zondagavond op de Wilhelminastraat. Een 36-jarige automobilist uit Sneek was in een bocht de macht over het stuur verloren en vervolgens tegen een boom gebotst. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek vervoerd. Daar werd ook een bloedproef afgenomen omdat vermoed wordt dat de man gedronken had.

Drachten: onder invloed en zonder rijbewijs
De politie heeft maandag rond 02.00 uur op de Harddraversdijk een 40-jarige inwoner van Drachten aangehouden die onder invloed een auto bestuurde. Op het politiebureau moest hij een ademanalyse ondergaan en bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man blies 305 ug/l. Voor beide feiten werd proces-verbaal opgemaakt.

Wolvega: onder invloed
De politie heeft maandag om ca. 02.00 uur een 35-jarige inwoner van Bontebok aangehouden die onder invloed een auto bestuurde. De man moest op het politiebureau een ademanalyse ondergaan met 770 ug/l als resultaat. Er werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man kreeg tevens een rijverbod voor 9 uren.

Heereenveen: inbraak winkel
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een winkel aan de Dracht. Om 04.45 uur kreeg de politie een melding van de inbraak. Toen politieagenten ter plaatse kwamen bleek een glazen deur vernield te zijn. Uit de winkel is een nog onbekende hoeveelheid rookwaar weggenomen. Een 26-jarige inwoonster van Heerenveen deed aangifte.