Actuate tekent reseller-overeenkomst met SecondFloor


Award winning risk management specialist gaat Actuate-technologie gebruiken voor haar oplossingen

LONDEN, VK, 20080128 -- Actuate Corporation (NASDAQ: ACTU), toonaangevend in business intelligence, performance management en reporting applications, heeft vandaag bekend gemaakt dat het bedrijf een strategische reseller-overeenkomst heeft gesloten met de in Nederland gevestigde IT-adviesorganisatie SecondFloor.

SecondFloor is gespecialiseerd in IT-oplossingen en verandermanagement voor organisaties binnen de financiële sector. Haar dienstverlening is gebaseerd op `best practice'-ervaringen en een bewezen projectmanagementaanpak waarmee de effectiviteit van bedrijven in de financiële dienstverlening wordt verbeterd. Als reseller van Actuate, gericht op de markt voor financiële dienstverlening in EMEA-landen, kan SecondFloor haar klanten de hoogwaardige rapportagetechnologie van Actuate afzonderlijk of als onderdeel van haar (op maat gemaakte) oplossingen aanbieden.

Martin Knook, Managing Director Business Development bij SecondFloor: "We hebben al gebruik gemaakt van Actuate-technologie in een risk dashboard dat wij hebben ontwikkeld voor een internationale financiële dienstverlener. Dit risk dashboard verschaft de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van deze onderneming informatie over het totale risico binnen alle bedrijfsonderdelen, geeft meer inzicht in de complexe rapportagestructuren en draagt bij aan een SOX-compliant controleproces. De samenwerking met Actuate verzekert ons ervan dat wij onze hoogwaardige softwareoplossingen van uitstekende rapportagemogelijkheden kunnen voorzien, die tegemoetkomen aan de eisen van onze klanten."

Afgelopen december heeft ECAPS, een risk management-oplossing ontwikkeld door SecondFloor en Algorithmics in opdracht van ING Corporate Insurance Risk Management (CIRM), de prestigieuze Banking & Finance ICT Innovation Award 2007 gewonnen. Deze award wordt elk jaar uitgereikt door Banking & Finance, een Europees Platform voor Financiële Professionals.

ECAPS is een standaard platform voor risk management dat grensverleggend is door een methode waarmee op grote schaal replicating portfolio's kunnen worden geproduceerd voor risk management in het verzekeringsbedrijf, wat het mogelijk maakt om meer dan 40 ING business units wereldwijd tegelijkertijd te updaten. Het systeem en de processen zijn controleerbaar en SOX compliant. Door de verbeterde automatisering en controle, was ING voor de eerste keer in staat resultaten over het economisch kapitaal te publiceren, de rapportagetijd voor risk met 60% te verkorten, en kan direct toegang worden verkregen tot gegevens over wereldwijde marktrisico's. Het vormt tevens een goed uitgangspunt voor de aanstaande nieuwe solvabiliteitseisen en kan mogelijk als basis dienen om te voldoen aan de boekhoudverplichtingen conform IFRS fase II voor verzekeringsbedrijven.

"We hebben dezelfde visie en marktspecialisatie als SecondFloor en het is een voorrecht met hen te kunnen samenwerken, zodat wij ons aandeel op de markt voor financiële dienstverlening in EMEA-landen kunnen vergroten," aldus Vincent De Gennaro, Vice-President EMEA bij Actuate. "SecondFloor heeft een lange, uitstekende staat van dienst als het gaat om innovatieve oplossingen en diensten voor financiële ondernemingen en gaat zeer vooruitstrevend en zorgvuldig te werk bij bedrijfsrapportageoplossingen. We kijken ernaar uit om samen met SecondFloor te werken aan verbetering van business intelligence-mogelijkheden en de ontwikkeling van klantgerichte oplossingen, hetgeen resulteert in duidelijke, meetbare bedrijfsvoordelen."

Martin Knook, SecondFloor: "De samenwerking met Actuate zal aanzienlijke voordelen voor ons en onze klanten opleveren . Actuate is niet alleen een toonaangevende BI-leverancier in financiële dienstverlening, de technologie die zij hanteren is zeer complementair aan onze eigen risk management-oplossingen. Met de keuze voor Actuate kunnen we onze huidige dienstverlening sneller uitbreiden en onze klanten beter voorzien van innovatieve, hoogwaardige oplossingen en diensten."

Over SecondFloor
SecondFloor is een snelgroeiend IT-bedrijf, gevestigd in Nederland. Het bedrijf heeft uitgebreide expertise op het gebied van de financiële sector en IT en verbetert de effectiviteit van bedrijven door middel van verandermanagement en het leveren van IT-oplossingen, op basis van een "fixed date, fixed price"- overeenkomst. De basis van SecondFloor's dienstverlening, oplossingen en sourcing-activiteiten wordt gevormd door de best-practices in de industrie en een bewezen projectmanagementaanpak.

SecondFloor is een volwaardige partner voor organisaties in de financiële industrie die hun (IT-) processen willen herdefiniëren en vernieuwen, op zoek zijn naar nieuwe oplossingen of nieuwe producten op de markt willen brengen. Voor meer informatie, zie www.secondfloor.nl.

Over Actuate Corporation
Actuate Corporation, toonaangevend in business intelligence, performance management en reporting applications, stelt organisaties in staat oplossingen te ontwikkelen waarmee zij hun bedrijfsprestaties kunnen optimaliseren. Actuate is oprichter en co-leader van BIRT (Business Intelligence & Reporting Tools), het toonaangevende open-source rapportageproject van Eclipse Foundation BI. Applicaties die zijn gebouwd op basis van het open-source platform van Actuate biedt belanghebbenden aan beide kanten van de firewalls, zoals medewerkers, klanten, partners en de maatschappij, makkelijk toegankelijke en begrijpelijke informatie die gebruikt kan worden om opbrengsten te vergroten, kosten te besparen, klanttevredenheid te verbeteren, activiteiten te stroomlijnen, concurrentievoordeel te creëren en besluitvorming te verbeteren.

Actuate heeft meer dan 4.000 klanten wereldwijd verspreid over verschillende activiteitengebieden, waaronder financiële dienstverlening en de publieke sector. Actuate, opgericht in 1993, heeft kantoren wereldwijd waarbij het hoofdkantoor is gevestigd in San Mateo, Californië, VS. Actuate is genoteerd aan de NASDAQ onder ACTU. Meer informatie over Actuate vindt u op de website van het bedrijf: www.actuate.com.





Ingezonden persbericht