Socialistische Partij

Parkeerproblemen poppentheater Marag

28-01-2008 * Moeders die groepjes leerlingen naar Poppentheater Marag brengen worden bekeurd omdat ze "even"niet goed geparkeerd staan. Vandaar deze brief naar het college.

Geacht college,

Vele Osse basisscholen gaan, zoals ik met "mijn klasje kleuters" op bezoek bij poppentheater Marag in het kader van OKVO. En dan hoor ik regelmatig dat moeders, die bereid zijn om gratis leerlingen te vervoeren, een bekeuring hebben gekregen bij poppentheater Marag. (vorige week zelfs 10 op één dag las ik in het Brabants Dagblad).

Hierdoor zijn er steeds minder ouders bereid om als taxi te fungeren terwijl we hen zo hard nodig hebben. Ook voor het Marag is het een vervelende zaak.

Op de hoorzitting voor professionele organisaties (een jaar geleden) heeft mevrouw Agnes Huygen (Marag) dit probleem ook al aan de orde gesteld.

De SP snapt dat het parkeren in verband met de verbouwing van het gemeentehuis allemaal wat problematischer is. Maar er moet toch een mogelijkheid zijn om een oplossing te bedenken voor de ouders die een groepje kinderen bij Marag afzetten (en even met de jas helpen). Aangezien het om kinderen van 3 tot 6 jaar gaat is het i.v.m. de veiligheid noodzakelijk dat de ouders even met de kinderen meelopen.

De SP vindt dat er naar een mogelijkheid gezocht moet worden (een Maragpasje of een parkeervergunning voor beperkte tijd op bepaalde plaats of iets dergelijks) waardoor kinderen op een veilige manier naar het poppentheater gebracht kunnen worden zonder dat de "taxi"hiervoor beboet wordt.

Ik heb dan ook de volgende vragen:


1.Is er ná de hoorzitting van vorig jaar nog actie ondernomen om dit probleem te tackelen.


2.Is het college bereid om op zeer korte termijn met een voorstel naar Marag te komen om bekeuringen in de toekomst te voorkomen?

In afwachting van uw antwoord

Mari-Anne Marijnissen.
Raadslid SP