Leger des Heils

Leger des Heils

Gemeente Zutphen en Leger des Heils willen werkafspraken maken over geluidsproblematiek


01/28/2008
Op 28 januari hebben landelijke en lokale vertegenwoordigers van het Leger des Heils (waaronder commissioner R. Frans, landelijk leider van het Leger des Heils) een gesprek gehad met vertegenwoordigers van de gemeente Zutphen (waaronder de heer J.A. Gerritsen, burgemeester). Onderwerp van gesprek was de ontstane situatie rondom de geluidsproblematiek tijdens bijeenkomsten in het gebouw van het Leger des Heils aan het Hagepoortplein. Ook de onlangs verrichte geluidsmetingen tijdens een eredienst kwamen in het gesprek aan de orde. Diverse landelijke en lokale media hebben hierover bericht.

Beide partijen vinden het jammer dat er een misverstand is ontstaan over de geluidsmetingen. Zowel de gemeente als het Leger des Heils vinden het belangrijk dat er een passende oplossing komt die recht doet aan de belangen van het korps van het Leger des Heils en de omwonenden. Zij streven ernaar om in samenspraak met de omwonenden concrete afspraken te maken. De gemeente zal daarvoor binnenkort het initiatief nemen. Daarnaast hecht het Leger des Heils er aan omwonenden goed te informeren over de te houden activiteiten.

In de tussentijd gaat de gemeente door met besluitvorming over het bezwaar van het Leger des Heils op een eerder door de gemeente opgelegde last onder dwangsom. Als partijen het eens worden over de te maken afspraken, kan het gevolg zijn dat de juridische procedure wordt stopgezet.

De vertegenwoordigers van zowel gemeente Zutphen als het Leger des Heils hebben het gesprek als constructief ervaren.