Ingezonden persbericht

PERSUITNODIGING

Den Haag, 16 januari 2008

----------
Beste mediarelatie,

Nederland is rijp voor nieuwe zeehelden. Daarom zijn Koen van Esch (Sneek), Jelmer Bouw (Amsterdam), Lucas Schröder (Amsterdam) en Jan Kees Lampe (Amsterdam) genomineerd voor de Solo Challenge Award. In 2007 leverden zij als solozeilers bijzondere prestaties die grote waardering verdienen.

De Stichting Shorthanded heeft het genoegen u uit te nodigen voor de presentatie van de allereerste Nederlandse Award voor het solowedstrijdzeilen op zee. De vierkoppige jury buigt zich de komende tijd over de vraag wie het afgelopen jaar de meest opmerkelijke prestatie leverde. Dat is niet per definitie het beste resultaat. De jury bestaat uit de gerenommeerde leden Klaartje Zuiderbaan (topzeilster en coach), Jan Berent Heukensfeldt Jansen (zeiler en CEO Team ABN AMRO), Henk Bezemer (solozeiler en schrijver) en Leon Bart (solozeiler en multihull-winnaar OSTAR 2005).

De prijs wordt maandagavond 28 januari uitgereikt bij de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging De Maas te Rotterdam. Deze erkenning is door de Stichting Shorthanded in het leven geroepen en wordt niet gesponsord.

Wij heten u vanaf 19.00 uur van harte welkom. Het programma ziet er als volgt uit:

19:00 - Zaal open

19:30 - Binnenkomst Sambaband

19:35 - Welkomstwoord door Stichting Shorthanded
* Missie Award
* Presentatie Jury
* Presentatie Award

19:45 - Introductie genomineerden
* Jan Kees Lampe
* Jelmer Bouw
* Koen van Esch
* Lucas Schröder

20:30 - Kort optreden Sambaband

20:45 - Bekendmaking Winnaar Solo Challenge Award 2007

20:50 - Kort optreden Sambaband

21:00 - Informeel

22:00 - Einde

Dresscode: Tenue de Ville.

Bij binnenkomst overhandigen wij u de persmap met alle relevante informatie. In de bijlage ontvangt u alvast de factsheet met voorinformatie over de genomineerden en de juryleden. Indien u naar Rotterdam afreist, verzoeken wij u vriendelijk uzelf aan te melden via award@shorthanded.nl.

Met sportieve groet,
Namens Stichting Shorthanded, Jules Bänffer

Diana Bogaards
http://www.shorthanded.nl/
06-51383762

Factsheet Solo Challenge Award 2007
http://www.diabo.nl/assets/diabo/newspics/solo facts 08.pdf