Gemeente Werkendam
BR>

betreft: installatie Wmo-adviesraad

plaats: De Kwinter, Hooftlanden 1, Werkendam

datum/tijd: maandag 28 januari 2008, 20.00 uur

Werkendam, 22 januari 2008

Vanaf maandag 28 januari a.s. kent de gemeente Werkendam een Wmo-adviesraad. De nieuwe raad wordt die avond door wethouder Begemann geïnstalleerd. De Wmo-adviesraad gaat de gemeente gevraagd en ongevraagd adviseren over alles wat samenhangt met de Wmo, de Wet maatschappelijke ondersteuning.

De gemeente vindt het belangrijk burgers te betrekken bij de ontwikkeling en de uitvoering van het beleid. De Wmo-adviesraad behartigt de belangen van alle inwoners van Werkendam die zorg en/of welzijnsondersteuning nodig hebben. De adviesraad zal zich bezighouden met thema's als mantelzorg en vrijwilligersondersteuning, voorzieningen en verstrekkingen voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, jeugd- en opvoedingsondersteuning, verslavingszorg, sociale samenhang in buurten en wijken, maatschappelijke opvang en huiselijk geweld.

De Wmo-adviesraad wordt het vaste overlegorgaan van de gemeente. In de adviesraad zijn alle doelgroepen van het Wmo-beleid vertegenwoordigd; deels door afgevaardigden namens belangenorganisaties en deels door burgerparticipanten. Er zijn nog enkele vacatures in de adviesraad, die worden naar verwachting in de komende maanden grotendeels ingevuld. De raad heeft een onafhankelijk voorzitter: de heer K. Brouwer uit Nieuwendijk.

De Wmo werd 1 januari 2007 van kracht. Het motto van de wet is `meedoen': iedereen moet kunnen meedoen binnen de samenleving, ongeacht een eventuele beperking. Vanwege de komst van de Wmo-adviesraad is de Adviesraad voor Wonen, Zorg en Welzijn met ingang van 1 januari 2008 opgeheven.