Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Werkzaamheden Valkeniersweide Oost van start

De Valkeniersweide Oost wordt opgeknapt. De deelgemeente Feijenoord stemde in 2007 in met een nieuw inrichtingsplan voor de Valkeniersweide. In de plannen is zo veel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de bewoners en natuurorganisaties. In het park tussen de Dordtsestraatweg en de Groene Hilledijk komen onder andere nieuwe banken, een trapveldje, nieuwe verlichting en speeltoestellen. De werkzaamheden duren tot juni 2008

Voor de opknapbeurt worden 66 bomen en bosplantsoen gekapt. Een aantal bomen staat op de plek waar het wandel- en fietspad (de promenade) komt. Enkele bomen belemmeren het zicht op de paden en speelplekken. Een boomdeskundige van Gemeentewerken heeft de afgelopen week bomen die weg moeten van een kleurtje voorzien. De nieuwe bomen die in het najaar van 2008 worden geplant, zijn jonge bomen met een iets grotere stam.

Groene Hilledijk-Dordtsestraatweg
Het fietspad op de Groene Hilledijk wordt breder aangelegd, van een éénrichtings- naar een tweerichtingsfietspad. Op de Dordtsestraatweg komt ter hoogte van het wandelpad (na de brug) een nieuwe oversteek voor fietsers en voetgangers. De rijbaan op Dordtestraatweg wordt bij het park versmald. Deze werkzaamheden vinden plaats na de werkzaamheden in het park.

Project Zuiderpark
De Valkeniersweide West en Oost maken deel uit van het project Zuiderpark. Voor het parkgebied tussen de Dordtsestraatweg en de Groene Hilledijk (Valkeniersweide Oost) is een plan gemaakt om de toegankelijkheid te verbeteren en het park op te knappen. De uitwerking van de plannen vindt plaats in nauwe samenwerking met de deelgemeente Feijenoord.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met mevrouw E. Dreischor van Gemeentewerken, Communicatie, via (010) 489 40 35 of via (06) 53 15 19 63.