Nederlandse Politiebond


MINISTER SCHAKELT BEMIDDELAAR IN

Nadat de minister tijdens het gesprek van hedenavond (28 januari 08) had geconstateerd dat de verschillen tussen haar en de NPB, ACP en ANPV nog steeds veel te groot was om tot een oplossing te kunnen komen, stelde ze voor om een bemiddelaar een kans te geven. Wij hebben dat niet afgewezen, maar wel aangetekend dat het slagen van die operatie aan een aantal heldere voorwaarden is gebonden. Zo moet de persoon van de bemiddelaar ons vertrouwen kunnen krijgen, maar ook de opdracht en de randvoorwaarden moet onze toets kunnen doorstaan. Bovendien moet het bemiddelingsproces heel snel kunnen verlopen. (binnen een dag of 14)

Al die voorwaarden moeten nog worden ingevuld zodat op dit moment nog niets kan worden gezegd of de bemiddelingspoging gepaard zal gaan met het opschorten (geheel of gedeeltelijk) van de akties die de NPB voornemens is NA komende donderdag 31 januari aan te gaan zeggen. Dat betekent ook dat de staking van de 31e, met alle bijbehorende plannen hoe dan ook tot uitvoering zal komen, omdat wij onze beslissing pas kunnen nemen na raadpleging van het hoofdbestuur en bondsraad. De bondsraad zal op zijn vroegst as vrijdagmorgen bijelkaar kunnen komen (het hoofdbestuur op donderdagavond). Alle voorwaarden rondom de bemiddelingspoging moeten dan wel helder zijn.

Nader bericht volgt tzt.

Gepubliceerd op 28 januari 2008 door J F W (Hans) van Duijn.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.