Beeld en Geluid

28 januari 2008

Winnaars televisievakprijzen `Beeld en Geluid Awards 2007'

Vanavond zijn in het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, de winnaars van de Beeld en Geluid Awards 2007 bekend gemaakt. Dit zijn de vakprijzen voor de hoogst gewaardeerde Nederlandse tv-programma's en -concepten, beste tv-acteur en -actrice, en tv-persoonlijkheid 2007. Eveneens is de Beeld en Geluid Oeuvre Award uitgereikt aan Koos Postema voor de bijzondere bijdrage die hij heeft geleverd aan de ontwikkeling van de Nederlandse televisie. Aan het eind van de avond werd de Wall of Fame officieel geopend.

De winnaars van de Beeld en Geluid Awards 2007 zijn:

Categorie Amusement:
'Mike & Thomas Show', VARA

Categorie Cultuur:
'Raak me waar ik voelen kan'
een film van Simone de Vries
producent Selfmade Films in opdracht van de IKON

Categorie Fictie
't Schaep met de 5 Pooten'
KRO in coproductie met IdtV en Kemna & Zonen

Categorie Informatie
'Beperkt Houdbaar', VPRO
een film van Sunny Bergman
producent Viewpoint Productions

Categorie Jeugd
'De Taxi van Palemu', VPRO
regie: Nicole van Kilsdonk
producent Lemming Film

Categorie UPC Multimedia Award
'Kassa', VARA

Categorie Fictie, Beste Acteur
Pierre Bokma in ''t Schaep met de 5 Pooten'
KRO in coproductie met IdtV en Kemna & Zonen

Categorie Fictie, Beste Actrice
Georgina Verbaan in ''t Schaep met de 5 Pooten'
KRO in coproductie met IdtV en Kemna & Zonen

TV Persoonlijkheid 2007
Matthijs van Nieuwkerk

Winnaar Beeld en Geluid Oeuvre Award 2007
Koos Postema

Officiële opening Wall of Fame
Beeld en Geluid is de schatkamer van de Nederlandse televisie, radio, documentairefilm en muziek. Hier wordt bewaard wat Nederland als medialandschap zo uniek maakt. Namelijk het werk van programma- en documentairemakers, regisseurs en producenten, van zowel de publieke als de commerciële omroepen. In het gebouw bevindt zich de imposante Wall of Fame: een monument voor de makers en de media, ontworpen door Jaap Drupsteen. Hierin worden personen geëerd die van grote betekenis zijn of zijn geweest voor de ontwikkeling van de Nederlandse televisie, radio, film en omroep. (Pre-Gouden Kalf, de Ere Roos van Montreux, Carrière Award, de Nederlandse Oscar winnaars, Ere Zilveren Reissmicrofoon, Ere Nipkow en de Beeld en Geluid Oeuvre Award). In totaal 30 portretten. Deze Wall of Fame werd officieel geopend in aanwezigheid van een aantal geportretteerden, waaronder Henny Stoel, Piet Römer, Bob Rooyens, Theo Reitsma, Martijn Lindenberg, Henk van Hoorn, Piet Geelhoed namens NPS Klokhuis, Ellen Blazer en Lars Andersson.

Uitreiking op TV
De uitreiking van de Beeld en Geluid Awards is terug te zien op het digitale themakanaal Hilversum Best. Het programma 'Hilversum Best presenteert Beeld en Geluid Awards' wordt in totaal 18 keer uitgezonden in de periode 1 t/m 5 februari. Kijk voor de exacte tijden op www.hilversumbest.nl