Gemeente Binnenmaas

Informatieavond parallelweg N217

Op dinsdag 29 januari 2008 wordt in het gemeentehuis een informatieavond gehouden over de aanleg van de parallelweg langs de N217 tussen Maasdam en 's-Gravendeel. De bedoelde parallelweg heeft een lengte van circa 2500 meter en loopt vanaf de rotonde bij de Nieuw Bonaventuurseweg/Maasdamseweg (bij verzorgingshuis Immanuël) in 's-Gravendeel tot de rotonde bij de kruising N217/N491 bij Maasdam. De parallelweg komt te liggen ten noorden van de N217.

Door de komst van de HSL en de tunnel van de N217 onder de HSL is een aantal landbouwwegen opgeheven. Dit leidt tot meer landbouwverkeer op de hoofdrijbaan. Dit vindt de provincie uit het oogpunt van verkeerveiligheid niet gewenst. De parallelweg is bedoeld voor al het landbouwverkeer, fietsverkeer en bestemmingsverkeer.

De 2^e Kruisweg zal worden afgekoppeld van de N217-hoofdrijbaan, evenals alle toegangen tot de landbouwpercelen aan de noordzijde van de N217. Al deze aansluitingen worden op de parallelweg aangesloten. De 1^e Kruisweg zal als volledige kruising blijven bestaan.

In de tunnelbak van de HSL is reeds rekening gehouden met de aanleg van de parallelweg.

Voor de realisatie van de parallelweg moet de huidige bomenrij aan de noordzijde van de N217 worden verwijderd. De compensatie zal plaatsvinden door het herplanten en eventueel verplanten van bomen. De bomen die niet kunnen worden verplant zullen worden gekapt. Het aantal gekapte bomen wordt gecompenseerd door de herplant van een even groot aantal bomen. De gemeente Binnenmaas zal de kapaanvraag van de provincie Zuid-Holland beoordelen.

Een werkgroep, waarin de provincie, Hoeksche Waards Landschap, de commissie groenbeheer en de gemeente zijn vertegenwoordigd, zal de locatie van de te ver- en herplanten bomen gaan bepalen. De inzet van die werkgroep zal zijn om de bomen zoveel mogelijk in de omgeving van de N217 te ver- en herplanten.

Informatiebijeenkomst
De gemeente Binnenmaas en de provincie Zuid-Holland willen het voorlopig ontwerp en de inpassing van de parallelweg bespreken met omwonenden en andere belanghebbenden. Vandaar dat op dinsdagavond 29 januari 2008 in het gemeentehuis van de gemeente Binnenmaas, Sportlaan 22 te Maasdam, van 19.00 uur tot 21.00 uur medewerkers van de gemeente Binnenmaas, provincie Zuid-Holland, waterschap Hollandse Delta en het ontwerpend ingenieursbureau Royal Haskoning aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en eventuele suggesties te bespreken.

Na de informatieavond is de tekening nog twee weken beschikbaar in het gemeentehuis om in te zien. Bij de tekening liggen reactieformulieren, waarop u uw opmerkingen kunt noteren. Afhankelijk van de reacties zal het ontwerp worden aangepast dan wel definitief worden gemaakt, waarna de benodigde vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening zal worden gestart. De formele ter inzage legging in het kader van deze vrijstellingsprocedure zal te zijner tijd worden gepubliceerd op deze gemeentelijke informatiepagina.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer W.M. Bauer van de afdeling Openbare Werken via het algemene telefoonnummer: 078-6764433.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl