Gemeente Utrecht

Verkeerslichten Kardinaal de Jongweg even 'uit'

De gemeente vervangt van januari tot april de zeven verkeersregelinstallaties aan de Kardinaal de Jongweg. Per kruising moeten de lichten een paar dagen 'uit' om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. De Kardinaal de Jongweg is tijdens de uitvoering beperkt bereikbaar voor doorgaand verkeer. De gemeente vraagt automobilisten de omleidingsborden te volgen en dit verkeersplein tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk te mijden.

Het Kardinaal Alfrinkplein is van 29 januari tot 4 februari beperkt bereikbaar. In februari werkt de gemeente aan de kruisingen Eykmanplein en Juliusstraat. De laatste in de rij is het Salvador Allendeplein. Omwonenden worden met een wijkbericht op de hoogte gehouden van de precieze data.

Doordat de verkeerslichten tijdelijk uit moeten, is per kruising een alternatief verkeersplan opgesteld. Borden leiden het verkeer de goede kant op. Fietsers en wandelaars moeten omrijden of doorlopen naar een volgende kruising waar de lichten wel werken. Ook zet de gemeente verkeersregelaars in. Er is zo veel mogelijk rekening gehouden met vakanties, de uitrukroutes van de brandweer en de drukte rond de wekelijkse automarkt op het Veemarktterrein.

De huidige verkeerslichten zijn oud en aan vervanging toe. De bekabeling, de masten en de lichten worden vervangen. Er komen rode, gele en groene LED-lampen op de masten die beter te zien zijn als de zon erop schijnt. Als alle werkzaamheden zijn afgerond, wordt de groene golf weer in werking gesteld.

Noot voor de media
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Communicatiebureau Stadswerken, gemeente Utrecht, telefoon: 030 - 286 40 98.