Gemeente Rotterdam

24 januari 2008

Aanpak verkeersonveilige situaties op Zuid bijna voltooid

Vele zogenaamde 'Black Spots' in de deelgemeente Feijenoord hebben in het afgelopen jaar een transformatie ondergaan. Relatief gevaarlijke punten zijn aangepast met als doel het aantal verkeersongevallen terug te dringen.

Gebieden met fietspaden zijn heringericht om het zicht te verbeteren tussen autoverkeer en (brom)fietsers en zo dode-hoekongevallen tegen te gaan. Met hetzelfde doel voor ogen hebben fietsers op de Hillelaan nu groen licht terwijl het autoverkeer rood licht heeft. Er zijn ook vrijliggende fietspaden gecreëerd.

Uniek voor Rotterdam is de aanleg van de zogenaamde 'Ovonde'; een ovale rotonde waar Putselaan en Pretorialaan samenkomen. De Ovonde is ontworpen als vervanging voor de kruising met verkeerslichten. Bij de Putselaan heeft ook een reconstructie plaatsgevonden met aanleg van parallelwegen.

Op dinsdag 29 januari zijn de media van harte uitgenodigd mee te reizen met Wethouder Baljeu en een verkeersdeskundige van Gemeente Rotterdam langs de voormalige 'Blackspots' van Feyenoord.

Het programma van de tour ziet er als volgt uit:

11.30 uur Opstap: Hotel New York

Blackspot Posthumalaan - Veemstraat

Blackspots Hillelaan - Rijnhaven

Hillelaan - Brede Hilledijk

Hillelaan - Pretorialaan

Blackspot Maashaven OZ - Brielselaan

Duurzaam Veilig-aanpak Putselaan

Blackspot Putselaan - Pretorialaan

12.00 uur Einde tour

noot voor de redactie/