Ingezonden persbericht


Nationale Jeugdraad

Persuitnodiging
Utrecht, 24 januari 2008

Prijs voor groenste Tweede Kamerfractie
Jongeren reiken Duurzaamheidsprijs uit

Welke Tweede Kamerfractie is het groenst? Wie verbruikt het minste papier, eet het vaakst biologisch en stapt weinig in de auto? Op dinsdag 29 januari reikt de Nationale Jeugdraad samen met Stichting Natuur en Milieu in Café Brasserie Dudok in Den Haag de Duurzaamheidprijs uit voor de meest duurzame fractie.

De prijs wordt uitgereikt in het kader van de afsluiting van het Jeugdraad-project 'Simple Questions, Sustainable Solutions'. Afgelopen september bezochten zeventien jongeren (16-24 jaar) de Tweede Kamer om te zien hoezeer duurzaamheid leeft binnen de Kamerfracties. Want, zo redeneerden de jongeren, er wordt wel veel gesproken over duurzaamheid, maar geeft politiek Den Haag wel het goede voorbeeld.

Op basis van interviews met zeventien Kamerleden en medewerkers van de bedrijfsvoering kwamen de jongeren tot aanbevelingen die uitmondden in een petitie. Een van de aanbevelingen in deze petitie was om een prijs voor de meest duurzame fractie in het leven te roepen. Nu is het dan zover. Door middel van een enquête die werd verstuurd naar alle fracties is onderzocht welke fractieleden de aanbevelingen het beste hebben toegepast. De meest groene fractie mag dinsdag de Duurzaamheidsprijs in ontvangst nemen.

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de uitreiking van de Duurzaamheidprijs. Hapjes en drankjes worden uiteraard verzorgd.

Uitreiking Duurzaamheidsprijs

29 januari 2008

13.15 uur tot 14.15 uur
Café Brasserie Dudok
Hofweg 1A, Den Haag

De Nationale Jeugdraad wil dat jongeren meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat zij belangrijk vinden. Samen met Natuur en Milieu wil de Jeugdraad politici een extra impuls geven om rekening te houden met de belangen van jongeren. De jongeren zijn speciaal voorbereid voor het SQSS-project; tijdens een trainingsdag kregen zij workshops over duurzame ontwikkeling, duurzame bedrijfsvoering en over interviewtechnieken.

Kijk ook op www.jeugdraad.nl en www.natuurenmilieu.nl
---