Gemeente Rotterdam

Wie zijn de Rotterdamse raadsleden? Wat doen zij voor onze stad en hoe kom ik met hen in contact? Welk raadslid past het beste bij mij?

Op deze vragen geeft de raad op straat antwoord. De expositie staat van 29 januari tot en met 8 februari bij de opleiding Vrijetijdsmanagement van de Hogeschool Rotterdam, locatie Wijnhaven. Daarna reist de tentoonstelling verder door Rotterdam.

De raad op straat is een informatieve expositie in de vorm van het stadhuis over de Rotterdamse gemeenteraad. Studenten van de opleiding Vrijetijdsmanagement hebben rondom de expositie activiteiten georganiseerd die gekoppeld zijn aan hun lesprogramma. Diverse raadsleden nemen deel aan onderdelen van dit programma om de toekomstige vrijetijdsmanagers kennis te laten maken met de lokale Rotterdamse politiek. Het programma is een samenwerking tussen de gemeenteraad en het onderwijs.

Opening en debatten met raadsleden
Dinsdag 29 januari opening van de expositie door jongerenburgemeester Aansluitend politiek actueel debat over jongeren en vrijetijdsindustrie tussen studenten, raadsleden en deskundigen.

Maandag 4 februari 15.00 17.00 uur discussie tussen laatstejaarsstudenten, raadsleden en mensen uit het werkveld van leisure en city marketing.

Woensdag 6 februari 12.00 14.00 uur raadsleden gaan in discussie over door eerstejaarsstudenten geuite klachten en verbeterpunten over en voor Rotterdam.

Het totale programma is te vinden op www.hogeschool-rotterdam.nl/lef.

De expositie
Het publiek neemt een interactief kijkje in de raadzaal. Om een groot tv-scherm heen is informatie over de gemeenteraad te vinden. Door vragen te beantwoorden over onder andere levensstijl ontdekt de bezoeker welke raadsleden het beste bij hem of haar passen. De tentoonstelling reist sinds januari 2007 langs drukbezochte plaatsen zoals stadswinkels, bibliotheekfilialen, scholen en winkelcentra. De reisbestemmingen van de expositie staan op www.rotterdam.nl.

Bron: Bestuursdienst, 25-01-2008