Provincie Limburg

Persberichten

Limburger van Verdienste voor Lei Meisen
Plaatsvervangend Gouverneur Herman Vrehen en gedeputeerde Odile Wolfs hebben maandag 28 januari 2008 de plaquette en oorkonde die horen bij de Limburger van Verdienste overhandigd aan Lei Meisen.

Gedeputeerde Staten hebben besloten de Limburger van Verdienste toe te kennen aan Lei Meisen uit waardering voor zijn belangrijke verdiensten voor het behoud en het uitdragen van de Limburgse (volks)cultuur.

Al vele jaren zet Lei Meisen zich in voor het behoud en het uitdragen van Limburgse tradities en gebruiken. Vanaf het prille begin is hij betrokken geweest bij het evenement dat als start van het Carnaval geldt, de zogenaamde Boetegewoene Boetezitting. Mede door zijn jarenlange inzet als presentator van deze activiteit, is dit evenement in Venlo uitgegroeid tot een niet meer weg te denken aftrap van de Limburgse Vastelaovend.

Als initiatiefnemer tot de oprichting van de Sjeng Kraft Kompenei, zette hij zich in, de herinnering aan een voorname componist, tekstschrijver, arrangeur en accordeonist Sjeng Kraft levendig te houden. Bovendien is de Sjeng Kraft Kompenei een belangrijke stimulator voor het behoud van het authentieke en kwalitatieve Limburgse carnavalslied en het Limburgs cultuurgoed, de Vastelaovend. Dankzij de inzet van Lei Meisen is ook de opening van het provinciale carnavalsseizoen, de 11devande11de in Maastricht, een Limburgs festijn van allure geworden.

29-1-2008 08:16