Dexia Asset Management opent een nieuw kantoor in Polen

29/01/2008 10:31



Forman Investor Relations



Brussel, 29 januari 2008. Dexia Asset Management breidt verder uit. Met de opening van een kantoor in Warschau in januari 2008, zet Dexia AM nu een definitieve stap op de Poolse markt, op zoek naar institutionele en particuliere cliënten.

Dexia Asset Management (Dexia AM), een dochtermaatschappij van de Dexia-groep met 111 miljard euro onder beheer en een van de grootste ondernemingen voor vermogensbeheer in Europa, doet zijn intrede op de Poolse markt.

Polen: een markt met mogelijkheden

Het betreden van de Poolse markt volgt op een nauwgezette evaluatie van de behoeften van cliënten, de marktstructuur en de concurrentie. "Polen is het grootste Centraal-Europese land op het vlak van vermogensbeheer en netto instroom van nieuwe gelden. Het heeft de grootste regionale groeiratio1 inzake netto fondsenverkoop. De afgelopen vier jaar steeg het vermogen in beleggingsfondsen in Polen maar liefst met 268% . Polen is dan ook een van de meest aantrekkelijke en gewilde landen van Centraal- en Oost-Europa", aldus Henri-Michel Tranchimand, lid van het Executive Committee van Dexia Asset Management.

Behalve een interessante beleggingsportefeuille ziet Dexia AM ook kansen liggen in de demografische veranderingen in heel Europa: een fundamentele trend, die aan de basis ligt van de vraag naar vermogensbeheerdiensten op lange termijn. Met meer dan 35 miljard euro in Poolse pensioenfondsen neemt het land 60% van het totale vermogen van pensioenfondsen in Centraal- en Oost-Europa voor zijn rekening. Dankzij de deregulering van de Poolse pensioenfondsensector krijgen pensioensfondsen meer kansen om in buitenlandse activa te beleggen. Dexia AM wil zijn ervaring op het vlak van pensioenfondsen in heel Europa ten dienste stellen van deze markt.

In Warschau zal het team bestaan uit drie leden onder leiding van Katarzyna Lomnicka. "De uitzonderlijk hoge groei van ingelegde gelden bij beleggingsfondsen, +268% tijdens de afgelopen 4 jaar, trok de aandacht van een hele reeks buitenlandse vermogensbeheerders die besloten om de Poolse markt te betreden. Door de stijgende Poolse zloty en de nog steeds optimistische tendens op de beurs van Warschau blijven de meeste beleggers voornamelijk bij Poolse en nieuw-Europese beleggingen. Tijdens de volgende fase zal dit potentieel de vrije loop krijgen met een diversificatie op het gebied van beleggingsregio's en, wat belangrijker is, beleggingsproducten. Dankzij zijn ervaring kan Dexia AM oplossingen op maat aanbieden voor de meest veeleisende institutionele beleggers, en blijft het aan kop van deze tendens".

Over Dexia Asset Management.
Dexia Asset Management, het centrum voor vermogensbeheer van de financiële dienstengroep Dexia, is gespecialiseerd in financiële analyse, fondsbeheer en het administratief beheer van particuliere- en institutionele mandaten. Als vooraanstaand Europees vermogensbeheerder beheert Dexia AM voor 111 miljard euro aan vermogen gespreid over een ruime waaier van beleggingsinstrumenten: traditioneel beheer, alternatief beheer en duurzame beleggingen. Dexia AM beschikt over beheercentra in Brussel, Luxemburg, Parijs en Sydney en over commerciële teams op het gehele Europese vasteland, in Australië en in Bahrein. www.dexia-am.com





http://www.dexia-am.com