Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


lucht

Unie van Waterschappen meet gegevens vanuit de lucht

PERSBERICHT

De Unie van waterschappen (UvW) meet de hoogtestanden van alle waterschappen in Nederland. Vanaf eind januari vliegt een helikopter over het gebied van het hoogheemraadschap om het "Actueel Hoogtebestand Nederland" te vernieuwen. De helikopter zal relatief laag vliegen en dus goed te zien en te horen zijn. Het is de tweede keer dat het hoogtebestand wordt gemeten. De metingen zullen geruime tijd in beslag nemen.

Strook voor strook

De helikopter meet strook voor strook op deze manier ongeveer 35.100 ha. De vlieghoogte is relatief laag, gemiddeld zo'n 200 meter, maar op de grond zal geen schade ontstaan door de luchtdruk die de rotorbladen veroorzaken. Het vliegen zal redelijk intensief zijn en het geluid kan als hinderlijk ervaren worden, maar zal geen schade veroorzaken. De vluchten worden uitgevoerd door het bedrijf Fugro-Inpark (www.fugro-nederland.nl).

Snel en nauwkeurig

Met de gegevens die de helikopter verzamelt, actualiseert de Unie van Waterschappen het oude bestand "Actueel Hoogtebestand Nederland" van 2003. De hoogtestanden zijn een belangrijk hulpmiddel bij het adviseren bij ruimtelijke ontwikkelingen en het maken van peilbesluiten en leggers (in deze lijsten zijn de minimale afmetingen van de watergangen en de waterkeringen vastgelegd).

Meer informatie

Als u vragen over deze meetactie, dan kunt u contact opnemen met Team Klanteninformatie van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard op telefoonnummer 010 45 37 372.