Gemeente Noordenveld

2008

Publicatie week 05 / 2008

Gepubliceerd op: 29 januari 2008

ONTVANGEN AANVRAGEN

Aanvraag om kapvergunning

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld maken bekend dat zij van plan zijn kapvergunning te verlenen:
- aan de Limietweg te Veenhuizen, het vellen van 10 are bosopstand en vier eiken met herplantpicht
In verband hiermee ligt de aanvraag met ingang van 30 januari 2008 gedurende twee weken in het gemeentehuis voor een ieder ter inzage. Gedurende de termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijze over de aanvragen naar voren brengen bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 109, 9300 AC te Roden.

Aanvragen om bouwvergunning

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat een aanvraag om bouwvergunning is ingediend voor:

- Oosteinde, lichtmast rechts voor afslag Ceintuurbaan Noord vanuit Peize, het aanbrengen van lichtmastreclame

- Helsterland 25 te Roden, het vergroten van een woning en garage
- Berkenlaan 51 te Peize, het oprichten van een berging
- Noorderkroon 49 te Roden, het veranderen van een garage
- Jan Fabriciuslaan 6 te Roden, het oprichten van een garage

Aanvraag sloopvergunning

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat een aanvraag om sloopvergunning is ontvangen voor:

- Schoolstraat 16 te Westervelde, het slopen van een werktuigenberging
- Leliestraat 5 te Norg, het slopen van asbesthoudende onderdelen
- Haarveensedijk 7 te Foxwolde, het slopen van een gebouw

VERLEENDE VERGUNNINGEN/ONTHEFFINGEN/VRIJSTELLINGEN

Kapvergunning

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij kapvergunning hebben verleend voor:

- Oosterduinen E16 te Norg, het vellen van een spar en twee douglassparren met herplantplicht van een eik, 21 januari 2008 Binnen zes weken na de achter het perceel genoemde datum kan hiertegen door belanghebbenden een bezwaarschrift worden ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld, Postbus 109, 9300 AC te Roden.

Bouwvergunningen

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij bouwvergunning hebben verleend voor:

- Oude Asserstraat 20 te Veenhuizen, het plaatsen van 4 bouwketens, 23 januari 2008

- Oosterduinen B62 te Norg, het oprichten van een recreatiewoning, 23 januari 2008

- Zandvoort 25 te Norg, het vernieuwen van een woning en garage, 23 januari 2008

- Heerestraat 14 te Roden, het plaatsen van een dakkapel, 21 januari 2008

- Wethouder Deodatusplantsoen 31 te Roden, het vergroten van een woning, 18 januari 2008

- Wethouder van den Bergplantsoen 5 te Roden, het veranderen van een garage, 18 januari 2008

- Bloemstraat 13 te Roden, het vergroten van een woning, 23 januari 2008

Sloopvergunningen

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij sloopvergunning hebben verleend voor:

- Haarveensedijk 7 te Foxwolde, het slopen van een gebouw, 23 januari 2008

- Leliestraat 5 te Norg, het slopen van asbesthoudende onderdelen, 18 januari 2008

- Pastorielaan 1 te Roderwolde, het verwijderen van asbest, 18 januari 2008

- Oosterduinen B62 te Norg, het slopen van een recreatiewoning, 21 januari 2008

Overige verleende vergunningen/ontheffingen

De Burgemeester maakt bekend dat hij vergunning/ontheffing** heeft verleend voor:

- het organiseren van een ponywedstrijd op 3 mei 2008 op het evenemententerrein en het trainingsveld bij de manege te Norg, 22 januari 2008**
Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij vergunning/ontheffing hebben verleend voor:

- het venten met koeken op 3 en 4 april 2008 ten behoeve van de Korfbalvereniging Noordenveld in Roden en Nieuw-Roden, 21 januari 2008
- het repareren van autoruiten op één dag in de maand in het jaar 2008 op het parkeerterrein bij Albert Heijn, Julianaplein 13 te Roden, 23 januari 2008
Binnen zes weken na de achter de plaats vermelde datum kan hiertegen door (een) belanghebbende(n) een bezwaarschrift worden ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld, Postbus 109, 9300 AC Roden. Ten aanzien van de overige vergunningen** kan een bezwaarschrift worden ingediend bij de Burgemeester.

WET MILIEUBEHEER

Ontwerpbesluiten

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij van plan zijn positief te besluiten op de op 14 september 2007 ingekomen aanvraag voor een vergunning als bedoeld in de Wet milieubeheer van:
- Allesco Esso Center voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een verkooppunt van motorbrandstoffen met verkoopruimte, met toepassing van artikel 8:4 van de Wet milieubeheer. De inrichting is gelegen aan de Groningerweg 61a en 90 (gedeeltelijk) te Peize, kadastraal bekend gemeente Peize, sectie H, nummers 438 (ged.), 40, 604, 101 (ged.) en 102 (ged.).

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij van plan zijn positief te besluiten op de op 31 oktober 2007 ingekomen aanvraag voor een vergunning als bedoeld in de Wet milieubeheer van:
- Kregel Norg BV voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een verkooppunt van motorbrandstoffen met verhuisbedrijf, met toepassing van artikel 8:4 van de Wet milieubeheer. De inrichting is gelegen aan de Asserstraat 46 te Norg, kadastraal bekend gemeente Norg, sectie M, nummers 3534 en 1970.

Inzage
De ontwerpbesluiten en de overige van belang zijnde stukken liggen van 30 januari tot 12 maart 2008 in het gemeentehuis voor een ieder ter inzage.

Zienswijzen
Gedurende genoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen bij het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld, Postbus 109, 9300 AC Roden. Degene, die mondeling een zienswijze naar voren wenst te brengen, moet de vakgroep milieu van de Afdeling Ruimte & Samenleving hiervan tijdig in kennis stellen (tel. 050 502 72 78), zodat een afspraak kan worden gemaakt op welk tijdstip mondelinge zienswijzen kunnen worden gegeven. Het bestuur stelt de aanvrager zo nodig in de gelegenheid te reageren op de naar voren gebrachte zienswijzen.

Indien geen zienswijzen naar voren zijn gebracht, wordt hiervan zo spoedig mogelijk nadat de termijn voor het naar voren brengen van zienswijzen is verstreken kennis gedaan en wordt het besluit op de aanvraag binnen vier weken nadat de termijn is verstreken genomen. Indien wel zienswijzen naar voren zijn gebracht wordt het besluit op de aanvraag binnen zes maanden na ontvangst van de aanvraag genomen.

BESTEMMINGSPLAN

Rectificatie

Ontwerpbestemmingsplan centrumgebied Peize

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan Centrumgebied Peize ex artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening met ingang van woensdag 30 januari 2008 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 1 te Roden. Dit bestemmingsplan omvat globaal het gebied dat wordt begrensd door de Oude Velddijk, Burchtlaantje, Kerkstraat, Kortlandsweg, Hereweg, Boerakkerweg, Esweg, Zr. Kleveringastraat en Zonnehof. In dit bestemmingsplan is zoveel mogelijk de bestaande situatie vastgelegd. Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk kenbaar maken aan de Raad van de gemeente Noordenveld, Postbus 109, 9300 AC Roden, onder vermelding van `zienswijze ontwerpbestemmingsplan Centrumgebied Peize'. Een zienswijze kan gedurende de termijn van terinzageligging ook mondeling ingediend worden. Hiervoor kunt u contact opnemen met mevrouw L. Beerlink, tel. 050 502 72 22. Hiermee is de publicatie van 15 januari 2008 omtrent de vaststelling van dit bestemmingsplan komen te vervallen.

Roden, 29 januari 2008.
Burgemeester en Wethouders van Noordenveld.


---