Gemeente Noordenveld


Wmo, evaluatie 2007

Gepubliceerd op: 29 januari 2008

Wmo Het is inmiddels al weer een jaar geleden dat de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) is ingevoerd. Het afgelopen jaar hebben we een aantal keren een artikel op deze pagina geplaatst over de Wmo. Ook dit jaar willen we u regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkelingen die er zijn op het gebied van de Wmo en van de voorzieningen. We gaan het onder andere hebben over de twee verschillende soorten huishoudelijke verzorging, de scootmobiel, het begrip `gebruikelijke zorg' en mogelijkheden die er zijn voor een woningaanpassing. Zoals u ziet is onze informatie duidelijk herkenbaar aan het nieuwe logo boven de verhalen.

Kwaliteitsslag

In het afgelopen jaar is er heel hard gewerkt en zijn de basiszaken voor de Wmo geregeld, zoals we ook hadden afgesproken. Zo zijn we druk bezig geweest om de nieuwe taken in te bedden in de gemeentelijke organisatie, het op tijd afhandelen van aanvragen en niet te vergeten het aanpassen van de website (www.gemeentenoordenveld.nl). In het komende jaar willen we alles nog beter gaan doen. We zijn bezig met het maken van foldermateriaal, gaan nog meer kwaliteit leveren, het Wmo-loket verder vorm geven en de samenwerking zoeken met andere organisaties.

Herindicatie

Wellicht bent u gebeld door één van onze mensen in verband met de herindicatie huishoudelijke verzorging. Het recht van iedereen die huishoudelijke verzorging had op basis van de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) moet opnieuw worden vastgesteld. Sinds 1 januari 2007 valt het recht op huishoudelijke verzorging namelijk ook onder de Wmo en wordt dus door de gemeente uitgevoerd. Mocht u nog niet gebeld zijn en u heeft wel huishoudelijke verzorging dan wordt u sowieso alsnog gebeld voor 1 maart 2008.

Informatie

Heeft u vragen over bovenstaande of andere vragen op het gebied van de Wmo dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. U kunt ons bereiken op telefoonnummer (050) 502 72 22. De openingstijden van het Wmo-loket zijn van maandag tot en met woensdag van 08.00 uur -12.00 uur en van 13.00 uur -16.30 uur donderdag van 08.00 uur - 12.00 uur en 13.00 uur
- 19.00 uur en vrijdag van 08.00 uur -12.00 uur. E-mail: wmo@gemeentenoordenveld.nl.

WMO

---

Gerelateerde artikelen


* Wmo, Wet maatschappelijke ondersteuning