Persberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 29-01-2008

Aangehouden voor brandstichting

WOERDEN Maandagavond 28 januari zijn twee jongens aangehouden op verdenking van brandstichting. De jongens, van 17 en 18 jaar oud uit Woerden en Woerdense Verlaat, werden omstreeks 18.45 uur op een schoolplein aan de Minkemalaan betrapt door een voorbijganger. Die zag dat in totaal drie jongens met rollen toiletpapier stonden te spelen, een rol in brand staken en die weer in de bosjes gooiden. De man wilde de jongens aanhouden, maar ze wilden er snel vandoor. Het lukte de man om één van hen aan te houden. Gewaarschuwde agenten hebben hem, een 18-jarige jongen uit Woerdense Verlaat, meegenomen naar het politiebureau. De agenten hebben de 17-jarige jongen uit Woerden gebeld en op het politiebureau ontboden. Daar is hij even later aangehouden. De jongens zijn verhoord. De derde persoon is vooralsnog onbekend.

Snelheidscontrole

KOCKENGEN Op de Provinciale weg N401 heeft de politie maandag een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden tussen 19.00 en 21.00 uur 599 voertuigen de radar en werden slechts 12 overtreders geflitst. De bestuurder met de meeste haast reed 104 km/uur, daar waar 80 maximaal is toegestaan.

Alcoholcontrole

MAARSSEN Op de Straatweg heeft de politie maandag van 23.35 tot 00.10 uur een alcoholcontrole gehouden. Zesendertig bestuurders moesten blazen, maar niemand had te diep in het glaasje gekeken.