Persberichten 29/01 ochtend

Regio, 29-01-2008

Katwijk Verkeersongeval Maandag 28 januari om 14.20 uur vond op de kruising Heerenweg/Blekerstraat een aanrijding plaats tussen twee autos. De bestuurder van een bestelauto, een 44 jarige Sassenheimer, reed over de Heerenweg en verleende op de kruising met de Blekerstraat geen voorrang aan een van rechts komende auto. De bestuurster van deze auto, een 44 jarige Katwijkse, schoot over de kruising en kwam tegen een boom tot stilstand. De Katwijkse werd overgebracht naar een huisarts.

Valkenburg Verkeersongeval Maandag 28 januari rond 18.20 uur vond op de kruising Bloemenlaan/Hoofdstraat een aanrijding plaats. Een 11 jarige fietser uit Valkenburg reed vanuit de Bloemenlaan de Hoofdstraat op, maar zag daarbij een auto die van links kwam over het hoofd. De bestuurder van de auto, een 18 jarige Katwijker, kon de fietser niet meer ontwijken en reed hem aan. De fietser werd met vermoedelijk een zware hersenschudding overgebracht naar het LUMC.

Hillegom Opgepakt voor vernielen ruit De politie heeft maandag 28 januari rond 20.50 uur een 22 jarige in Hillegom verblijvende man opgepakt nadat deze een ruit van een lunchroom aan de Houttuin had vernield. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De zaak was gesloten. De verdachte behoefde zich niet onder verdere doktersbehandeling te stellen voor zijn opgelopen verwondingen. De man zit nog vast.

Leiden Gestolen fiets teruggevonden De politie heeft maandagmiddag 28 januari op de Zoeterwoudsesingel bij een 32 jarige vrouw uit Leiden een gestolen fiets teruggevonden. De fiets was in 2002 in Delft gestolen. De vrouw heeft tegenover de politie verklaard dat zij de fiets op een rommelmarkt in Leiden had gekocht. De politie heeft de fiets inbeslaggenomen en maakt proces-verbaal voor heling.

Ter Aar Verkeersongeval Maandag 28 januari even na 17.30 uur vond op de Westkanaalweg een verkeersongeval plaats. Een 35 jarige automobilist uit Stoszwice (PL) reed in de richting van Nieuwveen en sloeg ter hoogte van de BP-benzinepomp linksaf. De bestuurder liet een tegemoetkomende bromfietser niet voorgaan waarna er een aanrijding ontstond. De bromfietser, een 19 jarige Alphenaar, liep onder meer een gebroken hand op. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Waddinxveen Bedrijfsinbraken In de avond van maandag 28 en de nacht van dinsdag 29 januari is ingebroken in twee bedrijven. Maandagavond even na 22.00 uur werd een inbraak bij een bedrijf aan het Coenecoop gemeld. Nadat een ruit was ingegooid wist men het pand te betreden. Uit het bedrijf is een aantal beeldschermen en een laptop gestolen. Bij een winkel van een tankstation aan de Dreef is dinsdagnacht ingebroken. De voordeur van de winkel werd geheeld vernield waarna binnen een tweede deur werd vernield. Uit de winkel zijn rookwaren gestolen.

Reeuwijk Politie onderzoekt bedreiging en mishandeling Een 16 jarige jongen uit Waddinxveen heeft aangifte gedaan bij de politie van bedreiging en mishandeling. Hij fietste op zaterdag 26 januari, rond 01.30 uur, vanuit een uitgaansgelegenheid in Reeuwijk met een aantal vrienden over Kaagjesland naar huis toen hij lastig gevallen werd door een ander groepje jongens. De Waddinxvener werd geschopt en geduwd en met een steekwapen werden bedreigingen kracht bij gezet. De Waddinxvener en vrienden wisten op een gegeven moment weg te komen, maar alleen door twee fietsen achter te laten. Het groepje verdachten heeft deze twee fietsen weggenomen. De Waddinxvener heeft aangifte gedaan, de politie verwacht nog een tweede aangifte op te nemen. De politie is een onderzoek gestart naar de verdachten.

Gouda Tasjesrover aangehouden Maandagavond 28 januari is aan de Savorin Lohmansingel een 39 jarige man uit Gouda aangehouden. De man pleegde rond 21.50 uur op de Colijnstraat een tasjesroof. Een 43 jarige vrouw uit Gouda werd daarvan het slachtoffer. De man probeerde de tas uit de fietsmand van de vrouw te pakken toen hij langs haar fietste. Dit lukte niet omdat zij uit veiligheidsoverwegingen, de laatste tijd doen zich meerdere tasjesroven voor, de hengels van de tas om haar arm had gedraaid. De man kwam dan ook ten val met zijn fiets. Daarna lukte het hem alsnog om de tas af te pakken en er mee weg te rennen. Een getuige pakte de fiets van de tasjesrover die hij daar had achtergelaten en ging hem achterna. De Gouwenaar vluchtte een kerk binnen om daar door een ruit weer naar buiten te vluchten waar hij het water in sprong en zich daar probeerde te verbergen. Dit mocht niet baten. Hij werd ontdekt door de zoekende agenten en is voor het verdere onderzoek ingesloten.

--- einde berichten ---