Persberichten Eemland noord, 11.10 uur

Utrecht, 29-01-2008

Insluiper

BAARN- Op maandagmiddag is een man aangehouden op verdenking van insluipen.

Omstreeks 13.45 uur kreeg de politie een melding van een insluiper. De verdachte was al weg en hierop hebben agenten de omgeving van de Schoolstraat afgezocht omdat daar mogelijk de verdachte zou zijn. Na het onderzoeken van de buurt kon de verdachte, 21-jarige man uit Baarn, aan de Esdoornlaan worden aangehouden en is meegenomen voor verhoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Opnieuw auto gestolen bij woninginbraak

BAARN Bij een woninginbraak op de Callenburglaan is in de nacht van zondag 27 januari op maandag 28 januari opnieuw een auto van de bewoner ontvreemd.

De politie waarschuwde twee weken geleden in preventieberichtgeving over de trend om bij woninginbraken de autosleutel te stelen, en de in de nabijheid van de woning geparkeerde auto te ontvreemden. Dit was al een aantal keren voorgevallen in de gemeenten Bunschoten-Spakenburg, Soest, Eemnes en Baarn.

In Baarn ging het om een zilvergrijze Volkwagen Touran waarbij de woninginbreker door middel van gaatjesboren in de woning kwam. De inbreker vond vervolgens de sleutel van de auto en is met onbekende bestemming vertrokken.

De politie adviseert met klem de autosleutels (origineel en reserve) tijdens de nachtelijke uren of op momenten dat er niemand in de woning aanwezig is, goed op te bergen of bij zich te dragen.

Eventuele getuigen van de inbraak op de Callenburglaan wordt gevraagd contact op te nemen met de politie van het district Eemland noord op het telefoonnummer 0900-8844

Doorrijder meldt zich

(zie persberichten Eemland noord, 25/01; doorrijder gezocht)

SOEST De onbekende automobilist die op vrijdag 18 januari op de Koningsweg een 24-jarige fietser aanreed heeft zich op het politiebureau gemeld.

De bestuurder, een 71-jarige Soester, meldde zich naar aanleiding van het krantenartikel waarin melding werd gemaakt van het incident en gevraagd werd om getuigen danwel de identiteit van de onbekende automobilist.

De automobilist erkende niet te zijn gestopt omdat de fietser nogal verbaal reageerde. De politie heeft beide betrokkenen met elkaar in contact gebracht die de afhandeling van de schade met elkaar regelden. Door de politie is de zaak vastgelegd.