Persberichten Eemland zuid, 11.20 uur

Utrecht, 29-01-2008

Beroving van laptop

AMERSFOORT- Op maandagochtend werd een man bestolen van zijn laptop. Omstreeks 10.10 uur zat een 26-jarige man uit Hoogland in de trein die stond op perron 7. De man nam plaats op het balkon en de deuren stonden nog open. Plotseling kwam een onbekende man naar hem toe en begon hard aan zijn laptoptas te rukken die hij in zijn hand had. De man bleef de tas vasthouden maar de berover trok zo hard dat de Hooglander wel lost moest laten. De verdachte: een blanke man, tussen de 20 en 25 jaar oud, tussen de 1.70 en 1.80 lang en gekleed in een halflange jas, rende vervolgens met de laptop hard weg. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid, 0900-8844.

Stenen gooien, geen schade

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werden twee jongens aangehouden omdat ze stenen hadden gegooid. Omstreeks 17.40 uur kreeg de politie de melding dat jongens stenen tegen autos aan het aangooien waren op de Leusderweg. Agenten gingen ter plaatse en troffen het duo, beiden 13 jaar uit Soest en Leusden, aan. Zij werden meegenomen naar het bureau. Tot op heden heeft zich niemand gemeld met schade aan zijn auto door de stenen.

Alcoholcontrole

AMERSFOORT- In de nacht van maandag op dinsdag werden 55 automobilisten gecontroleerd in Amersfoort. Een bestuurder, 42 jaar uit Amersfoort had te veel gedronken en blies op het bureau 740 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.